fredag 22 juni 2012

Agyiri och Hyseni

Häcken tog hit Thomas Agyiri från Right to dream-academy och lät honom träna med a-laget under nån vecka eller två. Nu åker 18-åringen hem på måndag och inget mer med det. Jag ville veta vem det var och fick reda på att han är (var?) kontrakterad av Manchester City. Han spelade i alla fall med dem under aprilmånad. I en ungdomsturnering i Förenade Arabemiraten blev han framröstad som MVP i kvartsfinalen mot Al Ain. City vann sedan hela turneringen efter finalvinst mot Inter. Det skulle vara intressant och veta hur samarbetet fungerar här. Kanske är det så enkelt att Right to dream har ett samarbete med City och Häcken också vill ha det? Det kommer bli kul och se vad Nasiru Mohammed går för när han kommer och provtränar. För ett par dagar sedan blev han uttagen till Ghanas U20-landslag och det verkar som att han gör en hel del mål för sitt klubblag Rainbow.
***
För fyra år sedan spelade Fuad Hyseni i BK Häcken. Efter det gick han till Qviding och nu gör han succé i Assyriska. Vem hade trott det? Anfallaren har gjort sju mål så här långt och Fotbolltransfers.com kan nu avslöja att flera stora allsvenska och utländska klubbar vill ha honom. Vet ni vart han provspelade innan han skrev på för Assyriska? GAIS. Göteborgarna valde dock två andra spelare, enligt Hyseni själv. Lite som med Admir Aganovic, men han har väl inte riktigt gjort lika stor succé.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi är tyvärr ganska dåliga på att satsa på egna talanger nuförtiden.Men byter vi namn på right to dream till häcken u18, så ser det mycket bättre ut.

Straffpunkten sa...

Ja, det är synd att man inte låter varken Westermark eller Zuta få någon chans.

Skicka en kommentar