lördag 23 juni 2012

Örgryte reser till Skåne

Midsommar är över och ett par bakfulla (nä, förhoppningsvis inte..) Öisare ska nu åka ner och ta sig an Kristianstads FF på bortaplan.

Hemmalaget KFF har hamnat i en formsvacka och gått från en andraplats i tabellen till att nu ligga femma. Skåningarna inledde serien med tre raka segrar och 5-0 i målskillnad, men nu har laget inte vunnit på över fyra veckor. Näst senast var Utsikten för starka (0-1) och i senaste omgången förlorade man borta mot Trollhättan med hela 4-2. Det var för övrigt första gången laget släppte in fler än två mål i en match den här säsongen. KFF låg under med 3-2 och jagade kvittering för fullt när Emmanuel Svensson fick sitt andra gula kort för snack.
- Det var givetvis jättetungt. Jag är säker på att vi hade kvitterat till slut om vi varit fullt manskap, sa KFFs tränare Peter Persson till deras officiella hemsida efter matchen.

Skåningarnas trupp är inte rik på namnkunniga lirare. I truppen hittar vi b la Igor Utkovic, som en gång i tiden var en Häcken-talang, lagkaptenen Henrik Fribrock från Helsingborgs IF och Enes Smajlovic, som jag haft i mitt lag på Football Manager en gång i tiden (han var inte bra). Lagets bästa målskyttar är Jörgen Nilsson och Nsima Peter med tre mål var. Till morgondagens match saknas båda startspelarna Emanuel Svensson och Christoffer Tapper Holter, som är avstängda.

Örgryte är enda laget i serien som ännu inte förlorat. I och med Lunds förlust mot Gauthiod (tack för den!) så är göteborgarna nu endast en poäng från förstaplatsen i tabellen. I senaste matchen förlorade man mot Blåvitt med 5-0, men nog om det. I senaste seriematchen krossade man Sleipner hemma på Valhalla med 6-0, efter en underbar hattrick av Kodes egen pretty boy Marcus Anderberg. Det är bra att ÖIS gör mål, men samtidigt skall man inte dra för stora växlar av segern. Sleipners försvar hade kanske funkat i division fem, men inte när man spelar borta mot ÖIS. Kristianstad kommer garanterat inte släppa till lika mycket.

Glädjande nog är både Jakob Lindström och Peter Abrahamsson tillbaka efter avstängning och båda kommer gå direkt in i startelvan. Hur skadeläget ser ut får vi veta under dagen

Startelvan ja, Abrahamsson återtar sin plats mellan stolparna och framför honom försvarar Bengtsson, Leinar, Jonsson och Sahlin. Den sistnämnde var inte 100% senast, men är han det imorgon kommer han med all sannolikhet att starta, trots Björkeryds jättematch mot Sleipner. På mittfältet går Lindström in bredvid Johansson centralt och Holländer, som var bra senast, kliver nog ut till höger. Anderberg är självklar till vänster efter sin insats på Valhalla. På anfallet huserar Karlsson med Hedman. Jag hade gärna sett Anderberg på anfallet och Björkeryd (som låg bakom 4 (!) mål senast) till vänster på mittfältet. Wallén startade mot Sleipner, men imponerade inte ett dugg och frågan är om han håller för spel i ÖIS?
    Annars finns också 4-5-1-uppställningen att tillgå. Emil Karlsson som ensam anfallare och bakom honom Holländer. Anderberg och Björkeryd på kanterna. Lycén, Hedman och Johan Pettersson som kompetenta avbytare om spelet kärvar.

Alla matcher är viktiga för ÖIS nu. Lund har ingen vidare form och Oddevold och KFF imponerar inte särskilt mycket heller. Det är alltså ett ypperligt tillfälle för Örgryte att kliva upp i toppen av tabellen och kanske skapa sig ett litet avstånd till tredjeplatsen. Skövde slog i torsdags Norrby med 4-0 och något säger mig att de kan bli farliga när vi närmar oss slutet.

Avspark 18.00

0 kommentarer:

Skicka en kommentar