onsdag 20 juni 2012

Derbydags i Göteborg!

Det var tur att jag kikade in på spelschemat för jag hade ingen aning om att det var match mellan Qviding och Utsikten imorgon. Det är inte ofta man får se vardagsmatcher i Division 1 Södra.

Hemmalaget Qviding är upp och ner, ner och upp. Laget ligger på en åttonde plats i tabellen med tretton inspelade poäng. I senaste omgången åkte man på en svidande förlust (1-2) borta mot Norrby, efter att ha åkt på två mål bakåt med bara tio minuter kvar. Bortaspelet är dock inte Qvidings starka sida. På hemmaplan har man tagit tolv av tretton poäng och har fyra vinster och en förlust. I senaste matchen på Valhalla slog man Sylvia med 3-1, efter ett mål av Isa Bagci och två av Moses Ssewankambo. Qviding har en ganska intressant trupp med många spelare som inte riktigt lyckats slå sig in i de större Göteborgslagen. Ssewankambo är lagets bästa målskytt med fem fullträffar och han har visat sig vara ett riktigt stort hot framåt.

För Utsikten går det riktigt bra just nu. Laget har seglat upp på en sjunde plats och är nu ”bara” nio poäng efter serieledarna Lund. Att ta en topplacering redan i år är väl att ta i, men jag måste säga att jag är ruskigt imponerad av nykomlingen Utsikten. I näst senaste omgången tvålade man dit dåvarande serietrean Kristianstad på bortaplan och nu senast avfärdade man en av seriefavoriterna Oddevold på Ruddalen med 3-2. Notera även att man var det första laget som snodde poäng av Lund i år, och det på bortaplan. Får man behålla stora delar av truppen nästa säsong och krydda med någon klassvärvning så blir UBK att räkna med och det är inte alls omöjligt att vi får se dem i Superettan om 2-3 år.

Att laget gjorde tre mål i förra matchen var riktigt positivt. Det var andra gången i år som laget gjorde fler än ett mål i en match. Lite oroväckande är det att Erik Svensson och Mihael Jevtic (5 mål var) gjort tio av lagets elva mål. Eller ja, så länge de får hålla sig skadefria och fortsätter leverera är det väl inget problem, men det gäller att någon annan (Mönell?) också kliver fram och visar att de kan göra mål.

Martin Dohlsten är skadad och borta från spel ett par veckor. David Lundström, Andreas Palmquist, Jesper Olofsson och Daniel Albano Neves saknades också inför förra matchen och det är tveksamt om någon av dessa kommer till spel imorgon.

Valhalla 19.00. Livesänds av LG Sports.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar