onsdag 20 juni 2012

Läget i serierna

I U21 går det både bra och dåligt för Göteborgslagen. Blåvitt leder, men har en match mer spelad än tvåan Elfsborg. Häcken har spelat två matcher mindre än Göteborg och kan kliva upp på samma poäng ifall det vill sig väl. Qviding och GAIS är minst sagt urusla i de här sammanhangen.
Assyriska, med b la Valter Tomaz Junior och Arash Bayat, gick i och med 4-0-segern mot Götene upp på förstaplats i tabellen. Laget imponerar och har även seriens bästa publiksnitt (325). VF har skärpt till sig och har nu två raka vinster.
Robin Erikssons Kärra KIF leder alltjämt serien trots nederlaget senast. Lunden ligger tvåa, men största utmanaren blir nog Hisingsbacka, som har ett väldigt intressant lag. Kärra möter ikväll mittenlaget Warta och förhoppningsvis är de rejält revanschsugna.
Reserv Elit är en riktigt konstig serie. Fässberg slog Assyriska i måndags med 17-0 och GFF slog samma lag med 8-6 för en vecka sen. Utsikten har spelat fyra matcher och ÖIS sex medan andra lag spelat nio. Jag kan verkligen inte förstå varför Örgryte ställer upp i en sån här serie, för jag tvivlar på att de yngre spelarna utvecklas särskilt mycket mot sånt här "skitmotstånd". Visst möter de äldre och mer rutinerade herrar, men de flesta kommer säkert bakfulla till matcherna på söndagarna (kanske något överdrivet).
Juniorallsvenskan Elit Södra är en riktigt trist historia. Inga av Göteborgslagen ligger på den övre halvan (som går till slutspel?) och Häcken ligger tredje sist med endast åtta poäng på tolv matcher.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar