lördag 2 juni 2012

Fem poäng till Göteborg

Vi börjar med Örgryte, som mötte nykomlingarna Gauthiod på bortaplan. Hade själv ingen möjlighet att se någon av matcherna, men jag antar att det var en del glada miner i ÖIS-klacken idag. Följde matchen via Oskar Ängermarks rapportering på Everysport och stängde av innan matchen var slut. Fick därför en smärre chock när jag såg IK Gauthiod – Örgryte IS 0 – 1 på Aftonbladets Mål för mål för drygt 10 minuter sedan. Emil Karlsson hade tydligen nickat in ledningsmålet i matchens allra sista minut och ÖIS tog tre otroligt viktiga pinnar. Minuterna innan hade tydligen Gauthiod varit ytterst nära 1-0, jag citerar Oskar ”Åh herrejisses! Det här är helt galet! Gauthiod kommer i en kontring och tar sig förbi Peter och skjuter - i ribban! Gauthiod kommer åt returen och skjuter igen och denna gången räddar Robin Jonsson - på mållinjen!”.

1545 hade letat sig till Lunnevi IP idag och ÖIS hjälper ännu ett lag att sätta publikrekord, kul!
***
Utsikten fick 1-1 hemma mot Sleipner inför 148 personer på Ruddalen. Bortalaget tog ledningen efter 22 minuter genom Vinicius Gil de Souza Camago, men Erik Svensson kunde kvittera 20 minuter in i andra halvlek. Enligt rapportören på Everysport skulle Utsikten haft straff i slutminuterna, men det hela slutade med en resultatlös hörna och gult kort till Johannes Tisell.
***
Qviding spelade också 1-1. Motståndet stod Limhamn/Bunkeflo för och spelplatsen var Limhamns IP. LB07 öppnade målskyttet efter 20 minuter via Saman Ghoddos, men 20 minuter senare var ställningen kvitterad, Patrik Wallin målskytt.

Viktiga poäng för samtliga Göteborgslag, speciellt ÖIS som nu sätter press på Lund och Kristianstad i toppen (båda har bortamatcher imorgon).