fredag 8 juni 2012

I skuggan av EM

17 grader och sol kan man förvänta sig om man reser ner för att se ÖIS sammandrabbning med Lunds BK imorgon om man får tro prognosen från norska vädersiten YR. Det är ett Lund med mycket luft under vingarna som tränare Nils-Erik Persson ställer upp med, ett lag som hittills bara har tappat en poäng under de åtta inledande matcherna. Det dröjde fram till omgång sex innan laget släppte in sitt första mål och försvaret har lovordats av många experter. Backlinjen totalrenoverades inför säsongen och tre av fyra backar i startelvan har bytts ut. Anledning till den stora spelomsättningen i backlinjen beror inte på underprestation utan Lund var faktiskt det lag som släppte in minst mål förra säsongen i Div 1 Södra, inledningsvis har det nya försvaret sänt ut signaler om att man tänkt att återupprepa den bedriften och bara släppt in 4 mål hitintills. Framåt är också det lag som har gjort flest mål vilket också är en styrka, anmärkningsvärt är att laget har totalt 10 olika målskyttar vilket är flest i serien så här långt, flest har Niclas Öberg och nyförvärvet Stefan Ilic gjort (4 st).

ÖIS kommer till matchen med en stärkande 1-0-seger senast mot Gauthiod efter ett sent nickmål av Emil Karlsson. Ett riktigt positivt besked efter den mediokra insatsen laget gjorde mot Trollhättan på Gamla Ullevi där inte mycket i spelet stämde. Laget hade då svårt att hålla i bollen och det fina passningsspelet längst marken var som bortblåst. Det gjorde att man inte kunde etablera något riktigt anfallsspel som kunde sätta press på FCT-försvaret. Då saknades i och för sig tre viktiga kuggar (Jakob Lindström, Hannes Sahlin och Tommy Lycén) vilket satte sina spår, kuggarna var dock tillbaka nu senast mot Gauthiod, vilket gav tydligt resultat. Passningsspelet är något som kommer vara oerhört viktigt mot Lund, det gäller att man håller nere på felpassningarna och inte ger Lund några gratischanser. Framåt hänger mycket på att Emil Karlssons samarbete med mittfältet fungerar om nu Hans Prytz ställer upp med den 4-5-1 uppställning vi förväntar oss. En 4-5-1 uppställning han testade mot Norrby för några omgångar sen med Lycén och Petterson som offensiva kanter och Emil centralt med Holländer bakom sig, en spännande uppställning som fungerade bra enligt mig. Det är i sådana fall ingen "plain" 4-5-1 formation utan offensivt blir det mer av en 4-2-3-1 formation om man så vill. Ett annat alternativ är att man ger Johan Hedman en ny chans på topp bredvid Karlsson i en 4-4-2 uppställning.

Om man ska förlita sig till statistiken så är det på fasta situationer som nyckeln till seger för ÖIS ligger då Lund har släppt in 3 av 4 mål på just sådana. Jag tror på en uddamålsseger för något av lagen där marginalerna kommer vara avgörande, ett kryss är inte heller helt främmande. Pressen ligger på ÖIS då man inte har "råd" att förlora, avståndet mellan lagen som nu ligger etta och två skulle då bli 7 poäng vilket skulle innebära att Lund rycker ifrån.

Varken Lund eller ÖIS har i skrivande stund presenterat någon trupp inför morgondagen så vi återkommer med det. Stämmer Straffpunktens uppgifter skulle ÖIS startelva se ut så här:

Abrahamsson
Bengtsson-Jonsson-Leinar-Sahlin
Pettersson-Jakob Lindström-Johansson-Lycén
Holländer
Karlsson

Alternativt att Jonathan Lindström får chansen från start efter hans assist mot Gauthiod senast, men troligen börjar han på bänken. Den enda som säkert är borta från truppen är Wallén som är avstängd. Frågan är om Filip Holländer som i början av veckan tog student har hämtat sig från firandet och är i matchform.

Matchen start kl 16:00 på Klostergårdens IP i Lund.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt roligt att ni skriver så mycket om ÖIS. Pålästa verkar ni också! Keep up the good work!

Hans Levander sa...

En sk. "sexpoängsmatch".

Pehr sa...

Ditt tips är alltså att det kan bli 1:a, 2:a eller kryss.Låter ganska troligt

Anonym sa...

Tror han menar att det kommer bli jämnt va?

Skicka en kommentar