fredag 8 juni 2012

Utsikten mot serietrean

Imorgon åker Utsiktens BK till Skåne för att möta serietrean Kristianstads FF.

Hemmalaget är med i toppen och ligger endast en poäng bakom ÖIS på kvalplatsen. Kristianstad har endast förlorat en gång i år (borta mot Skövde) och har nu fyra raka matcher utan förlust. I senaste matchen mot Norrby fick man en tidig ledning och efter 23 minuter blev Briar Faraj utvisad i motståndarlaget, allt såg ut att gå som en dans på rosor, men i den 85e minuten lyckades Norrby kvittera och KFF tappade två oerhört viktiga poäng. KFF har annars en riktigt stabil defensiv och har endast släppt in sex mål så här långt, vilket är näst bäst i serien. I laget hittar vi b la den f d Helsingborg-spelaren Henrik Fribrock, Häcken-bekantingen Igor Utkovic och mannen med det unika namnet Temple Kelechi Omeonu. Lagets bästa målskyttar är Emanuel Svensson, Nsima Peter och Jörgen Nilsson, som alla gjort två mål var.

Utsiktens BK blandar och ger. Näst senast stod man för årets bästa insats när man fick 1-1 borta mot serieledarna Lunds BK, men detta följdes upp av ännu en 1-1-match hemma mot bottengänget Sleipner. Laget placerar sig just nu på en tionde plats i tabellen med åtta inspelade poäng, två från nedflyttningsstrecket. Sju mål har göteborgarna mäktat med i år och det är bara LB07 som gjort färre. Offensiven är något Utsikten måste träna på om man vill hålla sig kvar i år och och det såg vi inte minst mot Örgryte, där man trots två man mer på plan i en halvtimme inte lyckades få in någon reducering. Lagets ända målskyttar så här långt är Erik Svensson (3), Mihael Jevtic (3) och Niklas Tidstrand (1). Saknaden av skyttekungen Sonny Karlsson är stor. Det defensiva arbetet måste ändå lyftas fram och Utsikten är det lag (tillsammans med FCT) som släppt in minst mål på den undre halvan av tabellen. 

Truppen kommer ikväll/imorgon. David Lundström fick kliva av efter en halvtimme mot Sleipner med en fotskada och är tveksam till spel. Anton Hysén, som vann Lets Dance i fredags, lär återkomma till truppen och kan nu förhoppningsvis lägga fokus på fotbollen. Farsan Glenn saknas dock på bänken då han är i Ukraina och tittar på EM.

EDIT: Johannes Tisell, nämnda Lundström, Palmquist, Albano Neves och Jesper Olofsson saknas imorgon. Berthagen och Olof Svensson återkommer från avstängning.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar