fredag 1 juni 2012

ÖIS möter nykomlingen Gauthiod

Imorgon åker Örgryte IS till Grästorp för att möta nykomlingarna IK Gauthiod. En uppgift som på förhand ser mycket passande ut för göteborgarna.

IK Gauthiod har inlett säsongen helt okej sett till att man är nya i serien. På de sju inledande omgångarna har man två vinster, en oavgjord och fyra förluster, vilket gör att de ligger på en tionde plats i tabellen på samma poäng som Utsikten. Grästorparna kommer senast från en 2-1-förlust borta mot Skövde, som redan efter 30 minuter hade gjort två straffmål. Får man tro Gauthiod själva var det tur att resultatet inte blev värre och andremålvakten Mattias Hofling fick pris som matchens bästa spelare. Gauthiod har faktiskt seriens tredje bästa (”egentligen” näst bästa) publiksnitt på 870 personer och det lär höjas avsevärt nu när Öisarna kommer på besök. Med det här starka publikstödet i ryggen har man ännu inte förlorat på hemmaplan (2-1-0) och alla förluster har således kommit på bortaplan. Jag kan ärligt talat inte så mycket om Gauthiods spelartrupp, men precis som många andra lag i Södra har man en relativt ung spelartrupp, blandat med en del rutinerade rävar. Emil Svensson verkar vara det största hotet offensivt med sina fyra mål hittills, ett sämre än Emil Karlsson (som för övrigt nu ligger tvåa i skytteligan bakom Sylvias Borgvardt).
     Skadeläget är oklart, men inför matchen mot Skövde saknades Klas Bohman, Jonas Larsson, Anders Mogren och Tobias Wennergren. Den rutinerade backen Fredrik ”Gaston” Gustafsson fick dessutom utgå skadad tidigt i matchen. Som sagt, jag kan inte mycket om IKG, men utan dessa herrar sänks snittåldern i truppen med 100 år och därmed förloras mycket värdefull rutin.

Örgryte är fortsatt obesegrade i år (helvete vad många gånger jag hört det i år) och ligger just nu på en tredje plats bakom Lund och Kristianstad. Laget har skramlat ihop fyra vinster och tre oavgjorda på de sju inledande omgångarna, vilket egentligen får anses ganska dåligt sett till vilka man kryssat mot. Jag kan ta att man kryssar mot Sylvia borta, men hemma mot Skövde och Trollhättan ska det bli tre pinnar. Noterbart är att man tappat ledningen i alla dessa tre matcher. 1-1 mot Trollhättan senast är inte bra och spelet var långt ifrån okej från ÖIS sida. Till lagets försvar så var fyra viktiga kuggar (Bengtsson, Lycén, Lindström, Sahlin) borta, men man ska kunna vinna en sådan här match även utan dem. Jämför man med man toppkonkurrenterna Lund (3) och Kristianstad (5) släpper ÖIS (7) in lite för mycket mål, vilket är något som måste förbättras. Trollhättans kvitteringsmål (Mwila) senast dimper ner från ingenstans och försvarsinsatsen av Leinar i det läget kan diskuteras.
     Lindström, Sahlin och Lycén är tillbaka från avstängning och alla tre lär gå in i startelvan direkt. De två förstnämnda är två av ÖIS bästa spelare och ger en rejäl boost till laget. Hur läget är med Christofer Bengtsson får vi veta ikväll efter träningen.

Laguppställningen blir nog som sådan att Abrahamsson står i mål och framför honom försvarar Leinar och Jonsson centralt. Är Bengtsson fortsatt skadad lär det bli Pettersson på högerkanten och till vänster återtar Hannes Sahlin sin plats. På mittfältet går Lindström in centralt bredvid ”Seb” Johansson och Holländer kan (äntligen) få komma ut på högerkanten igen. Med tanke på Lycéns avstängning lär Björkeryd ta platsen till vänster på mittfältet. På anfallet lirar Emil Karlsson tillsammans med målskytten senast, Oscar Wallén.

Precis som jag säger inför nästan varje ÖIS-match så är det här en match man borde vinna om man vill hänga på Lund och KFF i toppstriden. Gauthiod är starka hemma, men ÖIS har en mycket bättre trupp än nykomlingarna och med Lindström och Sahlin tillbaka blir laget mycket bättre. Tre poäng ska hem till Göteborg, punkt slut.

Avspark 16.00 

EDIT: Christofer Bengtsson tillbaka i matchtruppen och lär gå in på högerbacken om han är 100. Lycén är fortsatt avstängd dock (pga sitt röda mot UBK).

Örgryte: Peter Abrahamsson, Fredrik Andersson, Christofer Bengtsson, David Björkeryd, Hannes Sahlin, Jonathan Lindström, Oskar Wallén, Johan Hedman, Emil Karlsson, Robin Jonsson, Markus Anderberg, Filip Holländer, Sebastian Johansson, Johan Pettersson, Alexander Jeremejeff, David Leinar, Jakob Lindström

2 kommentarer:

Pehr sa...

Bra info om Gauthoid.
Sahlin går in istället för Hall.

Straffpunkten sa...

Ja, självklart är det så :) Bra att du såg det, tack!

Skicka en kommentar