lördag 2 juni 2012

Vad händer i de lägre divisionerna?

Vårt kära Kärra KIF i Division 4A segrade ännu en gång igår. Denna gången var det seriefinal mot Hisingsbacka FC och matchen slutade 4-3 inför en storpublik Backavallen. Enligt Rudy Alvarado fick matchen avbrytas vid ett flertal tillfällen för att Kärra-fansen brände av bengaler. Robin Eriksson målade två gånger om och ärligt talat så finns det ingenting som kan stoppa denna mannen. Frågan är om ens Messi hade gjort så här många mål i svenska division 4? Kärra leder nu serien med fyra poäng ner till tvåan.
***
I Division 3 Mellersta Götaland leder Lärje/Angered överlägset och deras rad påminner väldigt mycket om Kärras. På de åtta inledande omgångarna har man sju vinster och en oavgjord och 28-4 i målskillnad. I nuläget är det åtta poäng ner till tvåan Alingsås, som dock har en match mindre spelad. Lite rolig fakta är att Prince ”Efe” Ehiorobo spelar i Angered. Ni kommer ihåg honom, va? Spelade i GAIS (2004?) och var riktigt duktig, men dömdes till åtta månaders fängelse för misshandel och sedan upptäckte läkarna något hjärtfel på honom året därpå. I torsdags la han 1-0-målet för Lärje/Angered hemma mot Lerum. I samma serie ligger Patrik Elmander, Alingsås FF, delad trea i skytteligan.
***
I Division 2 Västra Götaland är det jämnt. Torslanda leder serien på 18 poäng och har ännu inte förlorat en match. Igår kryssade man borta mot Västra Frölunda, 0-0. Tvåa i serien är Assyriska BK på 15 poäng. ABK är nu hem för spelare som bland annat Valter Tomaz Junior, Jon Stockhaus, Arash Bayat och Johan Friberg da Cruz. Västra Frölunda har det svårt just nu, ligger näst sist i tabellen på sex poäng och det ser inte särskilt ljust ut för klubben. Skytteligan leds av Rami Kurdali (7 mål) och tvåa är Roni Kurdali (6 mål), någon som vet om de två är släkt? Delad trea (eller femma, beror på hur man ser det) i skytteligan är Ali Selim, Gunnilse, som en gång i tiden var en Blåvitt-talang. Lindome GIF ligger på samma poäng som Assyriska och i det laget hittar vi spelare som Axel Wibrån (fd GAIS och ÖIS), Jonatan Ask (BK Häcken), Simon Chekroun (ÖIS) och Henrik Lawenius (ÖIS). En liten notis är att David Stenman (som fått riktigt mycket skit i sina dar) vaktar stolparna i Torslanda. Han blev utsedd till seriens bästa målvakt 2011 och i år har han bara släppt in fem mål, vilket är överlägset bäst i Division 2 VG. Han var nära på att signa med Karlstad BK (Division 1) inför säsongen, men valde att stanna på hemmaplan. Riktigt roligt att det går bra för honom.
***
I Division 3 Mellersta hittar vi kanske Örgrytes nästa anfallsvärvning Victor Mollapolci. Mellerud-anfallaren har gjort 11 mål på 8 matcher och toppar därmed skytteligan i serien. Skoftebyns IF leder ligan på 17 poäng, men kan bli omsprungna av Fjärås, 15 poäng, om de vinner sin match idag. Den gamla anrika klubben Göteborgs FF, som är nykomlingar i serien, ligger sist med fyra poäng. På åttonde plats ligger Stenungsunds IF och där spelar ingen mindre än Magnus Källander, som lär ha lekstuga varenda match med sin tekniska briljans.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar