lördag 16 juni 2012

Örgryte tar emot Sleipner

Imorgon är det dags för Örgryte IS att spela match igen. Sleipner står för motståndet och Valhalla agerar ovan spelplats för lirarnas lag.

Örgryte verkar inte kunna förlora. Det har snart gått nio månader sen ÖIS förlorade en tävlingsmatch sist och den sviten kommer, eller ska, hålla i sig även efter söndagens match mot bottengänget IK Sleipner. På de nio inledande omgångarna har göteborgarna fem vinster och fyra kryss, vilket får anses helt okej. Med lite mer tur och rutin hade ÖIS haft full pott vid det här laget, men man ska inte ödsla tid på sånt snack nu. Senast borta mot Lund fick man 2-2, ett förfärligt resultat sett till matchbilden. Örgryte tappade en 2-0-ledning med bara fem minuter kvar och även om domarinsatsen kan diskuteras så ska man inte tappa ledningar på det viset. Det var fjärde gången den här säsongen som Örgryte tappar en ledning och andra gången man tappade en säker 2-0-ledning. Det är inte acceptabelt.
     Oscar Wallén återkommer från avstängning, men Jakob Lindström och Peter Abrahamsson är borta av samma anledning. Hur skadeläget ser ut får vi veta under dagen. Säkert är att Johan Pettersson missar matchen på grund av sina knäproblem. Han återkommer enligt Sambadefensiv till matchen mot Kristianstad. 

Sleipner har inte alls haft det roligt hittills i år. Norrköpingslaget är nästjumbo i tabellen med endast sex inspelade poäng. Årets enda seger kom hemma mot seriens sämsta lag LB07 (2-0) i den femte omgången. Laget kommer senast från en uddamålsförlust hemma mot Trollhättan efter att Dragan Bogdanovic avgjort med matchens enda mål i den 86e minuten. Värt att notera är att Sleipner hade 10 (!) man borta inför matchen och fick ställa upp med en 3-4-3-uppställning. Fem av startspelarna var anfallare, eller sju om man räknar med Merdin Kojic och Martin Kolaj som är omskolade från backar till anfallare. Därav blev det problem defensivt för Sleipner och 1-0-resultatet var rättvist sett till matchbilden.

Sleipner har ingen vidare namnkunnig trupp. Sunday Eyenga och Andreas Haglund (tre mål var) är hotet framåt och i backlinjen är det brassen Vinicius Gil de Souza Camago som sticker ut.. med sitt namn. Truppen är inte släppt, men får man tro ”Ståhla” på Sleipners officiella verkar det inte som om skade- och sjukläget lättat.

Startelvan är ganska given och mycket tyder på att Prytz återgår till sitt 4-4-2-systemet imorgon. I Abrahamssons frånvaro går Fredrik Andersson in i målet och framför honom ska Bengtsson, Leinar, Jonsson och Sahlin försvara. Holländer lär gå in bredvid ”Seb” på det centrala mittfältet och kanterna flankeras av Björkeryd och Tommy Lycén. På anfallet spelar Karlsson på taket tillsammans med Wallén.

Stämmer det att frånvaroläget i Sleipner fortfarande är katastrofalt kan man nog räkna med en ”walk in the park” för ÖIS imorgon. Sleipner har redan spelat på Valhalla en gång i år och då blev det förlust mot Qviding efter två Moses Ssewankambo-mål. Det finns ingenting som tyder på att Örgryte skulle göra en sämre match än det och kan göteborgarna få ett tidigt mål kan det nog rinna iväg. Sleipner är inget bra lag och det finns inga tvivel i världen om att Örgryte ska vinna en sån här match. En målfest hade varit rolig i dessa tider av svensk misär. 

Avspark 16.00

2 kommentarer:

Christian Börjesson sa...

Hej!

Har Twittrat med Johan Pettersson och han är indisponibel imorgon. Väntas vara återställd till KFF-matchen nästa helg.

Christian,
Sambadefensiv

Straffpunkten sa...

Aj, okej. Tack för info!

Skicka en kommentar