fredag 15 juni 2012

Inför Utsikten och Qviding

Utsikten blandar och ger rejält i år. Ena dagen kryssar man hemma mot bottenlaget Sleipner och andra dagen tar man poäng borta mot seriens bästa lag, Lund. Senast tog man en riktigt fin skalp när man bortaslog serietrean (nu fyran) Kristianstad med 1-0. Erik Svensson avgjorde med ett sent, men rättvist, mål. I och med denna segern seglade Utsikten upp på en åttonde plats i tabellen med elva inspelade poäng. Som jag sagt tidigare så är offensiven någonting laget måste jobba på, men defensivt sett ser det riktigt bra ut och så länge laget gör ett mål och släpper in noll kan man egentligen inte klaga.
     Truppen kommer ikväll, men Martin Dohlsten fick kliva av skadad senast och är tveksam till start. Tisell återkommer från avstängning.

Oddevold är seriens kanske formstarkaste lag just nu och har fyra raka vinster, varav två raka 3-0-segrar. I och med detta har man seglat upp på samma poäng (och målskillnad) som Örgryte på kvalplatsen, men göteborgarna har gjort två mål mer. Senast avfärdade Oddevold enkelt Norrby på hemmaplan med 3-0 och Johan Patriksson gjorde mål för fjärde matchen i rad. Han leder skytteligan på nio mål, varav tre har kommit på straff. I laget hittar vi b la Mentor Zhubi, Angelo Vega och Tom Ekliden, som alla har ett förflutet i Sveriges fotbollshuvudstad.

Avspark 16.00. LGSports livesänder.
**
Klockan två på lördagen spelar även Qviding, som åker till Borås för att möta Norrby. Bosko Orovics mannar slog i förra omgången Sylvia med 3-1 och har nu spelat ihop tretton poäng, vilket är fullt godkänt för göteborgarna. Även om jag inte har så mycket koll på laget, så måste jag säga att jag är imponerad av vad de presterat hittills och Moses Ssewankambo (5 mål) verkar ha hittat helt rätt i Qviding. Motståndarna Norrby ligger precis över nedflyttningsstrecket på åtta poäng och imponerar inte nämnvärt. Senast förlorade man borta mot Oddevold med 3-0. 

Får vi se sex poäng till Göteborg imorgon? 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar