onsdag 13 juni 2012

Transfersnack: Chatto, Eriksson och Ranégie


Häckens defensiva mittfältare Dominic Chatto kopplas ihop med danska Bröndby och walesiska Swansea. Till allnigeriasoccer.com säger Chatto själv att Swansea var och kolla på honom i den sista matchen innan EM-uppehållet (Elfsborg borta). Han säger också att det är en del klubbar som är intresserade och att det mycket väl kan hända någonting redan i sommar. Häcken kommer då få runt 4 till 5 miljoner för nigerianen.
***
Sebastian Eriksson är enligt FotbollDirekt klar för Cagliari, dit han varit utlånad under förra säsongen. Trots att han i stort sett endast rehabat hos den italienska klubben vill de honom permanent, vilket skulle utöka Milds plånbok med mellan 10 till 15 miljoner kronor. Blåvitt har dessutom redan tjänat fem miljoner på själva lånet. Cagliari måste vara grymt imponerade av hans rehab..
***
Jag vet att Mathias Ranégie inte längre är göteborgare, men i och med att Häcken får pengar för en eventuell övergång så är hans öde intressant. Belgiska Standard sägs ge sig in striden på den storvuxne anfallaren, men ska enligt Kvällsposten ha lagt ett riktigt skambud på åtta miljoner. Det här budet kan höjas till 11-12 miljoner, men det kommer nog krävas ett par kronor till för att få loss honom. Enligt KvP har Ranégie redan fått ett kontraktsförslag som innebär att han får en halv miljon (!) netto i månaden, plus diverse bonusar och segerpremier.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar