måndag 25 juni 2012

Uselt Häcken förlorade


BK Häcken träningsspelade idag mot danska Lyngby på ett blött och kallt Rambergsvallen. Matchen slutade 4-3, men den var inte riktigt lika rolig som den låter.

Danskarna var det bättre laget första 25 minuterna av matchen och deras omställningsspel var riktigt bra. Redan efter drygt tio minuter gör Lyngby 1-0 på ett friläge och Häcken spelade inte alls bra. De gulsvarta biter sig fast mer och mer i matchen och efter 35 minuter gör Makondele 1-1 frampassad av Waris. Ett riktigt skitmål rent ut sagt.


Andra halvlek inleds lite som den första. Lyngby tar kommandot och 2-1 kommer ganska fort. Jag missade tyvärr målet eftersom jag kollade ner på mobilen. 3-1 kommer också, denna gången efter uselt försvarsspel. Häcken reducerar sedan till 3-2 efter att Tom Söderberg fint nickat in en frispark av Josef Elvby. Det är ytterst (vi snackar millimeter) nära en kvittering två gånger om först när Joel Johanssons skott räddas på mållinjen och sedan när Rene Makondele skjuter strax utanför stolpen i fritt läge inne i straffområdet. Kvitteringen uteblir och istället gör Lyngby ett mycket fint mål (hårt skott ett par meter utanför straffområdet) och punkterar matchen. Inhoppande Bjurström reducerar i slutet till 4-3 efter en magiskt slagen frispark, men längre än så kommer inte Häcken, trots en riktigt vass målchans med ett par minuter kvar.

Behöver jag säga hur uselt det här var av Häcken? Man möter degraderade Lyngby hemma på Rambergsvallen och släpper in fyra mål. Danskarna har varit på semester och knappt tränat en vecka dessutom. Det spelar ingen roll att det var många byten som gjordes, fyra mål mot sådant här motstånd är långt ifrån okej. Häcken inleder båda halvlekarna katastrofalt, men rycker upp sig en bit in i båda. Drugge slog fler felpass än vad Örebro gjort under hela säsongen, Waris såg ganska vilsen ut och Källqvist var inte med på noterna idag. Ett litet plus ändå till Tom Söderberg och Josef Elvby, som skötte sig bra. Även Joel Johansson gjorde ett bra inhopp och såg pigg och alert ut. Kul även att Bjurström är tillbaka på allvar, han kommer betyda mycket i höst. Överlag blir betyget på Häcken IG+, detta var inget bra besked inför matchen på lördag.

Startelva: Källqvist - Arkivou, MAK, Östberg, Söderberg - Elvby, Lewicki – Anklev, Drugge Makondele - Waris
Inhopp: Westermark, Wahlström, Marek, Joel Johansson, Vazquez, Bjurström, Zuta
***
Ville se brassar. Fick inte se brassar.
***
Martin Ericsson satt en bit ifrån mig tillsammans med Jonas Henriksson. Han stannar på Hisingen, va?
***
Tydligen var Ghanas förbundskapten James Kwasi Appiah på plats. Tror inte han blev imponerad av varken Waris eller det svenska vädret.
***
Noterade att Arkivou spelade på högerkanten, undra varför?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Enl. GP så var inte brassarna spel klara, vet ej om det handla om att alla papper var in skickade eller något annat.

Var inte en av brassarna vänsterback, kanske har han imponerat och man vill se han och Arkivou som ytterbackar.
Tack för alla bra Häcken inlägg på bloggen!

Straffpunkten sa...

Okej, låter rimligt.

Ja, det hade varit något. Nya brassestjärnan Hyago låter bra :)

Anonym sa...

För att Söderberg skulle spela på vänsterkanten!

Straffpunkten sa...

Självklart, men tycker inte att man ska sära på Arkivou - Makondele.

Anonym sa...

Bra skrivet, fortsätt så.

Skicka en kommentar