fredag 13 juli 2012

Bottenmöte på Gamla Ullevi

Imorgon välkomnar IFK Göteborg norrlänningarna Gefle IF till Gamla Ullevi. Kommer marginalerna vara på Blåvitts sida eller blir det stolpe ut igen?

IFK Göteborgs motgångar fortsätter. Mot Djurgården i omstarten blev det förlust med 3-2 efter en fenomenalt dålig försvarsinsats och mot Helsingborg senast förlorade man två poäng efter en sen, men snygg, kvittering av Alfred Finnbogason. Blåvitt hade flera chanser att sätta spiken i kistan, men speciellt Hysén har stora svårigheter med målskyttet just nu. Matchen mot Gefle blir viktig på många sätt och vis och skulle det bli förlust imorgon är det endast en poäng ner till kvalplats (och eventuellt tre poäng ner till jumboplatsen).

Till morgondagens match saknas Hjalmar Jonsson, Sam Larsson, Mikael Dyrestam, Erik Lund och Kjetil Waehler. Samma som sist alltså.

Gefle IF har inte alls gått särskilt bra i år. På fjorton matcher har laget tolv poäng och i och med det ligger man på en kvalplats, endast två poäng ner till till Örebro och GAIS. Efter uppehållet förlorade laget mot Helsingborg med 4-1 och nu senast blev det mållöst i mötet mot GAIS hemma på Strömvallen. Gefle har endast producerat åtta mål så här långt och det är absolut sämst i hela Allsvenskan. Jakob Orlov har stått för fyra av dessa och det är nog han, tillsammans med Jonas Lantto, som blir största hotet mot IFK Göteborg imorgon. I truppen finns också b la den f d Blåvittspelaren Alexander Faltsetas, Johan Oremo och den oerhört kompetenta målvakten Mattias Hugosson.

Hjalmar Öhagen är fotskadad och inför senaste matchen saknades dessutom Eric Larsson och William Lundin. Inga avstängningar stör.

I Blåvitts startelva hade jag gärna sett Dahlin i mål, men skulle samtidigt bli chockad om Stahre hade bänkat Alvbåge. Försvaret blir detsamma som senast, dvs Salomonsson och Valgardsson på kanterna och Haglund/Johansson som mittlås. Farnerud och Gerzic spelar centralt på mitten och Sana är given till vänster. Selakovic får antagligen nytt förtroende på högerkanten. På anfallet får vi se Hysén tillsammans med.. Söder? Hade varit roligt att se Moberg Karlsson (som öser in mål i U21) från start tillsammans med antingen Söder eller Sobra, men att bänka Hysén finns inte på världskartan. Förhoppningsvis har ”Tobbe” ställt in siktet rätt imorgon, om inte så borde ett tidigt byte vara aktuellt.

Själv sätter jag mina slantar på Göteborg imorgon. Jag har väldigt svårt att se att Gefle ska ha någonting att hämta på GU imorgon. Jakob Johansson kommer fylld med självförtroende och borde kunna hantera Orlov. Framåt gäller det naturligtvis att någon kliver fram och gör mål. Sana lyser just nu och det är mycket möjligt att han kan ha lekstuga på sin kant imorgon. Det gäller för Blåvitt att ha tålamod, det kan hända att Gefle "parkerar bussen" och får Blåvitt inget tidigt mål kan oron komma och spelet börja darra, speciellt med tanke på den sitsen man är i just nu.

IFK Göteborgs trupp: John Alvbåge, Erik Dahlin, Emil Salomonsson, Philip Haglund, Jakob Johansson, Logi Valgardsson, Jonathan Azulay, Hampus Zackrisson,Tobias Sana, Joel Allansson, Pontus Farnerud, Nordin Gerzic, Robin Söder , Tobias Hysén, Hannes Stiller, Stefan Selakovic, Daniel Sobralense, David Moberg Karlsson.

Avspark 16.00

0 kommentarer:

Skicka en kommentar