tisdag 24 juli 2012

GAIS föll med flaggan i topp

GAIS förlorade igår mot Malmö FF i en match som kanske förtjänade ett bättre öde för göteborgarna.

Det var i ärlighetens namn roligt att se GAIS igår. Spelglädjen var tillbaka och stundtals såg spelet riktigt bra ut. Tornblads 1-0 är vackert, den unge anfallaren fick på sätt och vis sitt genombrott igår. Han oroade ständigt Daniel Andersson och Pontus Jansson i Malmös backlinje. Linus är sedan ytterst nära 2-0, men istället anfaller Malmö och gör 1-1 genom Ranegie. Ett tungt mål, men GAIS vek inte ner sig för det och fem minuter senare gör Erik Johansson 2-1 på en stolpretur.

Göteborgarna gick in i halvtid med en ledning, men fick endast behålla den i två minuter när domaren sedan blåste igång andra halvan av matchen. Erik Friberg fixar straff för skåningarna och Daniel Andersson kliver fram och är säkerheten själv. En stund senare får också GAIS straff, men Johan Dahlin räddar Wandersons försök. Istället blir det Malmö som gör matchens sista mål, Pontus Jansson håller sig framme och gör mål på en retur efter ett tveksamt ingripande av Dime Jankulovski.

GAIS var bra igår. Gjorde sin absolut bästa match för säsongen, men ändå vann man inte. Det är tufft. Tornblad borde gjort 2-0 och Wanderson borde gjort 3-2 på straffen, men det gick inte vägen igår. Jag undrade då och då om det verkligen var GAIS jag såg igår, så bra var dem. Göteborgarna var livsfarliga framåt och som sagt, den här matchen förtjänade ett annorlunda öde.

Erik Johansson blev matchens lirare, men i mina ögon vann Tornblad det priset. Ständigt farlig och utan honom hade det inte alls gått lika bra idag. Johansson gör visserligen också en bra match och stångades på bra inne i mitten. Riktigt lika bra gick det inte för Jankulovski och Wanderson. Den förstnämnde var ute och cyklade vid vissa tillfällen och efter 3-2-målet längtade man efter Sillanpää. Vad gäller Wanderson så tycker jag inte ett dugg synd om honom. Så fort han tappar bollen lägger han sig och som tur var så gjorde domare Strömbergsson en riktigt bra insats igår. Det finns få saker jag hatar mer än spelare som ständigt slänger sig vid kontakt och därför har jag noll respekt för Wanderson som fotbollsspelare. Han är en belastning för hela GAIS. Malkom Moenza gjorde allsvensk debut på vänsterbacken igår och gjorde det helt okej, orutinen lyste starkt vid vissa tillfällen, men i övrigt presterade han bra. Romario måste lyftas fram och han visade att han ska vara en startspelare resten av säsongen, första halvleken är bra från hans sida.

Spelar GAIS så här resten av säsongen så kommer laget susa förbi både Gefle och IFK Göteborg.