lördag 21 juli 2012

Gefle krossade Göteborg

Superlaget Real Gefle tog idag sin största seger någonsin i en allsvensk fotbollsmatch när bottenlaget IFK Göteborg besegrades med 5-0.

Blåvitt skämde ut sig totalt idag. Laget blev fullständigt förnedrat uppe i Gävle. Berhardsson inledde målskyttet efter 38 minuter och sedan rann det bara på. Orlov gjorde 2-0 och Mikael Dahlberg (!) fyllde på innan den f d Blåvittspelaren Alexander Faltsetas gjorde både 4 och 5-0. Det var tragikomedi och jag kan tänka mig att det revs ner en och annan skrattsalva runt om i Sverige idag. IFK Göteborg har aldrig presterat sämre än vad man gjorde idag. Spelarna visade noll respekt för föreningen och fansen, speciellt de som var på plats. Det var en usel och rutten insats rakt igenom.

Gefle hade gjort nio mål innan matchen idag, INGET lag i Allsvenskan hade sämre resultat än det. Nu har man gjort 14. IFK Göteborg mötte alltså det sämsta offensiva laget i serien (ja, tom sämre än GAIS) och förlorade med 5-0. Jag undrar inte om detta var den sämsta insatsen någonsin av ett lag i Allsvenskan, i alla fall på 2000-talet. Det går knappt att beskriva hur uselt det här var.

För att försöka hitta något positivt så var Tobias Sana ständigt aktiv. Han var den enda i Blåvitt som ville något och stod för en hel del bra prestationer (se bl a passen till Hysén när denne missar bollen i fritt läge). Moberg Karlsson var också relativt pigg när han fick chansen och bör få starta nästa match. Salomonsson gjorde inte heller någon katastrofmatch. Resten av laget är genomruttet. Hysén är katastrofal rakt igenom och bör få smaka på bänken för att få en realitycheck. Gerzic är en usel fotbollsspelare och bör inte spela i en förening som IFK Göteborg. Selakovic kommer inte till sin rätt och hans inlägg höll inte lika hög klass som de brukar idag. Farnerud var i startuppställningen, men spelade inte, var på en annan planet. Det fantastiska mittlåset Johansson/Haglund var uselt och vad sysslar de med vid Micke Dahlbergs 3-0? Logi Valgardsson är som alla vet kass, men positivt för honom idag är att han inte var sämst på plan, alltid något. Har jag glömt någon? Stiller? Gjorde inte mycket väsen av sig idag.

Blir det tre Göteborgslag i Superettan nästa år? 

1 kommentarer:

Bonke sa...

Sana var inte bra idag. Ständigt bollkladdande och rörelse i sidled. Det fanns i och för sig inga alternativ. Hur kan Stahre starta med Stikker när Sobra och DMK finns? Har inte P-15 i blåvitt en vänsterback? Logi är sämre än ... ja valfri spelare i superettan och allsvenskan. Han måste bort ur elvan.

Fy fan ....

Skicka en kommentar