måndag 2 juli 2012

Häckens U21 vann enkeltBK Häcken besegrade idag tabelljumbon Qviding i Folksam U21. Slutresultatet skrevs till 2-0 i en ganska tråkig och händelsefattig match.

Andres Vasquez inledde målskyttet precis innan halvtidsvilan när han placerade in bollen med högern på ett friläge. Ett rättvist mål sett till matchbilden. Tom Söderberg fastställde sedan slutresultatet till 2-0 i matchens sista minut när han stenhårt nickade in en hörna slagen av Vasquez.

Det här var i ärlighetens namn ett en ganska tråkig match. Qviding ligger sist i serien och har skrapat ihop endast en poäng på åtta spelade matcher. Om jag inte tar fel så hade Qviding sin första riktigt heta målchans med fem minuter kvar av matchen, annars var det Häcken för hela slanten. Tror inte bortalaget passerade mittlåset Söderberg/Wahlström en enda gång i matchen och det märktes att dessa två och Chatto spelade på en helt annan nivå än de andra. Vill också lyfta fram högerbacken Andreas Almroth (född 1993), som stundtals spelade riktigt bra. Även hans ersättare Daniel Garcia Olsson (född 1994) gjorde ett riktigt piggt inhopp och imponerade i sina offensiva raider. Jesper Westermark sprang mycket på anfallet, men hade väl inte sin bästa dag på jobbet. En spelare jag gillar mer och mer är Leo Zuta, som är ett riktigt rivjärn på mittfältet. Ibland blir han alldeles för aggressiv och han har en del att jobba på, men jag tror att han kan bli riktigt bra med tiden. Vasquez har en bit kvar till allsvensk nivå, men han är på god väg och tack vare honom vann Häcken idag.


Anledningen till att jag åkte till Rambergsvallen idag var de nya brassarna, Hyago (vänsterback) och Eber (offensiv mittfältare). Fick se två ganska matchotränade killar (vilket är förståeligt), men i vissa moment såg man vilken kapacitet de besitter. Eber borde kanske gjort ett mål när han kom helt fri i första halvlek, men han lobbsköt bollen över. Man såg att Hyago trivdes offensivt och han ville ofta framåt, men fick samtidigt inte mycket uträttat. Båda blev lite loja ju längre matchen gick, men det går att skylla på trötthet och det var ju trots allt deras första tävlingsmatch för Häcken. Man märker att kommunikationen kanske inte är den bästa, men det är också något som kommer utvecklas med tiden. Sammanfattningsvis blev jag varken positivt eller negativt överraskad av brassarna, men av Häcken som lag förväntade jag mig lite mer.

Startelva: Mehic – Almroth, Wahlström, Söderberg, Hyago – Chatto, Bjurström - L Zuta, Eber, Vasquez - Westermark

4 kommentarer:

Anonym sa...

Var brassarna så bra att de kan få chansen i allsvenskan?

Almroth har ju ett bra utgångsläge då konkurrensen på den positionen inte direkt är speciellt hög i häcken. Blir lika less varje match då jag ser Frölund spela där, Forsell är ju bättre men skaddad lite för ofta.

Straffpunkten sa...

Nej, men som sagt, det var deras första match så det är omöjligt att säga. Båda visade prov på kvalitéer i början av matchen, men i andra halvlek såg man inte så mycket av dem.

Ja, men samtidigt tror jag det dröjer något år innan Almroth får spela allsvensk fotboll. Av det jag såg idag så kan han bli riktigt bra.

MRH sa...

Daniel Garcia- Olsson är namnet på nr 9

Straffpunkten sa...

Tack!

Skicka en kommentar