söndag 15 juli 2012

Ingenting varar för evigt

Inte ens ÖIS förlustfria svit, all ära åt att laget har bibehållit den så pass länge man har gjort trots allt. Förlusten kommer med en sur eftersmak då laget hade lyft sig flera nivåer jämfört med den förra matchen lagen emellan där man tog en komfortabel 4-1 seger utan vidare ansträngning, idag spelade man verkligen ut Qviding efter noter inledningsvis och jag gissar utan att ha räknat dem att det var närmare 10-talet avslut på mål i första halvlek. Men då saknades tyvärr skärpan i avsluten som fanns i det tidigare mötet mellan lagen. Både Wallén och Karlsson tog sig till flera farliga situationer men fick aldrig någon riktig träff på bollen i avslutningssituationerna vilket resulterade i att laget fick gå till pausvila(hockeyterm?) mållösa. Så även Qviding som jag inte har sagt så mycket om än, det beror på att laget inte skapade så mycket mer än att försätta sig i offside några gånger.

I andra halvlek hade vinden vänt, både bokstavligt och spelmässigt. När Qviding började bjuda upp till allt mer kamp förstördes ÖIS så fina passningsspel längs marken och firma Leinar-Jonsson tvingades slå en hel del höga långbollar/rensningar som allt som oftast fångades upp av vinden. ÖIS hade fortfarande mycket boll men kunde aldrig riktigt etablera en sådan press man hade i första halvlek. I slutet av matchen blev Sällskapets tränare Hans Prytz uppvisad på läktaren efter att ha ropat något olämpligt, kort därefter gör Qviding mål genom en snabb omställning där Julio Mosele luckas runda Peter i ÖIS-målet och punktera ÖIS så fina segersvit.
***
Antar att det var fler än jag som satte gröten i halsen när ni fick reda på att Joakim Hall skulle starta på högerkanten och behöva stirra Kamal Mustafa i getögat. Det gick lyckligtvis bra men jag kände ändå viss osäkerhet från Hall i vissa situationer. Jag tvivlar fortfarande på att han har vad som krävs för ett topplag i Div 1 södra, men han får gärna motbevisa mig.
***
Qviding känns tunt offensivt, behövs förstärkning. Vore Robin Eriksson från Kärra en lämplig ersättare till Isa Bagci?
***
Konstiga byten i ÖIS idag tycker jag, en het Anderberg som skapar mycket i första byts ut mot en Tommy Lycén som inte alls verkar vara i form. Holländer har inte heller en av sina bästa dagar, men det dröjer ändå till den 84e minuten innan han byts ut.
***
För att nämna något positivt i dagens match så vill jag lyfta fram Sebastian Johansson, vilken klippa. I princip felfri i närkampsspelet och passningsspelet. Har varit en av de bidragande orsakerna till att ÖIS har kunnat upprätthålla den här långa förlustfria sviten, en ovärderlig spelare för ÖIS.
***
På tal om den långa sviten så känns det som att det kan ha varit bra att den bröts. Visst, ÖIS har utan tvekan den bästa truppen i serien och de bästa förutsättningarna för att gå upp. Men Qviding visade i dagens match att det inte bara är att ställa ut skorna och segla fram mot Superettan, utan lite ansträngning krävs. Jag var en av motståndarna till den träningsmatch laget valde att genomföra mitt i veckan under pågående seriespel mot Blåvitt. Men med lite distans till den matchen, där laget kom med en 6-0 seger i ryggen mot jumbolaget Sleipner och åkte på storstryk(0-5) av Blåvitt, så kändes det som att laget fick sig en tankeställare eller vad man ska kalla det och insåg att "fan vi kanske inte är så jävla bra som vi tror". Matchen efter det vann man med 3-0 mot den dåvarande trean Kristianstad. Mer sånt tror jag på, att möta högre och mer kvalificerat motstånd. Där det går snabbare och smäller hårdare så att man inte vaggas in i ett lugnt dåsigt Div 1-tempo.
***
Sen till sist skulle jag vilja skicka en känga till de ansvariga för biljetthanteringen på Gamla Ullevi. Nu kom inte jag till arenan förrän 15 min innan avspark, då var det ca 50-70 meters kö till varje biljettkassa och fort gick det inte. När matchklockan var inne på den sjätte minuten var jag inne på arenan. Med förståelse för att det kan vara svårt att budgetera för hur mycket folk som ska komma så tycker man att en så pass modern arena som GU faktiskt är, inte ska ha några problem alls med att sälja dryga 2200 biljetter under en matchdag, då faktiskt alla(?) biljettkassor var öppna. Jag är medveten om man att man kan köpa förköp etc. men ärligt talat, det ska inte behöva ta 3-4 minuter per kund/supporter som ska köpa en biljett. Skärpning!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Då du tidigare besökt Ullevi är du tämligen medveten om antalet kassor, och att det inte brukar gå jättesnabbt. Med detta i bagaget ska man inte komma till matchen 15 minuter innan det börjar. Så är det.

Men igår verkade det som att de hade strul med kortbetalningssystemet.

Anonym sa...

Klart det är dåligt att man måste vara en timma innan. På Valhalla funkar det ju utmärkt!
Lite ris till dig och er som sitter på övre etage. Ni förstör stämningen. Kom ner! Inte behöver ni stå i klacken men det blir inte bättre av att ni sitter där uppe å fiser.

Anonym sa...

Kontantbetalning i kassan hade givetvis varit underbart. Det håller jag med om. Men en timma innan behöver man inte vara där. Jag var där 20 min innan och kom in 16.59.

Pehr sa...

"Holländer har inte heller en av sina bästa dagar"
Han var helt klart planens bästa spelare!
Av dom cirka 10 farligheter i 1:sta stod PH för minst 5.
Det var först när han omplacerades som han blev dålig.
Jag blev inte förvånad när Oskar gick ut men väldigt av att Björkeryd kom in.
Jerry borde ha fått chansen då han är lång och det kom många höga inlägg på slutet.
Fruktar Oddevold och att vi kanske börjar glida.
Minst oavgjort.
Tror det är bra med ett litet avbrott

Skicka en kommentar