måndag 16 juli 2012

Gothia Cup dag 1

Efter lite oförtjänt sovmorgon kom jag in på Valhalla där Mjällby redan hade hunnit spela nio minuter mot det polska laget Gdansk i P17 klassen. Matchen i sig var en ganska så sömnig tillställning där huvudartisten var skånelagets målvakt som stod för en hel del fina räddningar. Polackerna var fysiskt starkare och kunde därför ofta relativt enkelt avväpna skåningarna i deras anfallsförsök. Det blev dock aldrig någon riktig spänning i matchen som Gdansk vann med 4-2.

Matchen efter var ett möte mellan den forne landslagsstjärnan Tobias Linderoths Elfsborg mot PMZ Postavy från Vitryssland. Matchen inleddes i ett rafflande tempo där Borås-laget höll taktpinnen och imponerade med ett fint djupledsspel. En spelare jag vill lyfta fram är Elfsborgs offensive speldirigent Mattin Najjafi som visade upp en oroligt fin förstatouch och speluppfattning. Det var just Najjafi som fick anledning att jubla först då han hängde dit en fin frispark centralt en bit utanför straffområdet. Efter matchen fick jag uppgifter om att han redan nu studeras av italienska storklubbar. Matchen löpte på och Elfsborg imponerade verkligen på mig och kommer absolut bli ett lag att räkna med i turneringen. Slutresultat skrevs till 2-0 efter en snabb omställning av boråsarna, vilket man får säga var ett rättvist resultat.

Straffpunkts redaktionen begav sig därefter till Heden för att se en handfull matcher, däribland AIK-Cantalao, GAIS-Zilina och IFK Göteborg mot Luton Town. Från de matcherna har vi dock svårt att ge ett rättvist referat då en del störningsmoment inträffade, såsom kraftigt regn och skymd sikt. Imorgon ska vi dock försöka komma lite mer förberedda(med paraply) och pålästa till matcherna vi ska se.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar