måndag 16 juli 2012

Uselt GAIS förlorade

GAIS kräftgång fortsätter. Den mållösa matchen mot Gefle senast följdes idag upp av en 2-0-förlust mot Malmö på Swedbank Stadion.

Första halvleken var Malmös. GAIS visade vissa goda intentioner första kvarten och sökte inledningsvis djupledsbollen på Tornblad. Det var nära ett par gånger, men ju längre matchen gick desto mer tog skåningarna över. Efter tjugo minuter tvingas Jeffery Aubynn utgå skadad (Jakob Olsson ersatte) och tre minuter därpå gör Daniel Larsson 1-0 för Malmö efter ett fint samarbete med Hamad och Ranegie. GAIS tappar matchen och efter dryga halvtimmen kommer också 2-0. Hamad slår ett långt och fantastiskt inlägg till Ranegie, som snyggt och placerat nickar in bollen i Sillanpääs högra hörn. Möjligtvis hade Erik Johansson kunnat göra ett lite bättre ingripande, men Ranegie är svårstoppad i de lägena. 2-0 håller sig halvleken ut och GAIS hade det väldigt svårt sista 25.

-Ingen bra halvlek från vår sida. Vi blir lite skärrade efter 1-0, sa Fredrik Lundgren till Canal+ i halvtid.

Andra halvlek är usel. GAIS är oerhört tafatta i sitt spel och MFF känner sig ganska nöjda med sin 2-0-ledning. Tre minuter in i halvleken tvingas Sillanpää kliva av med en sträckning och efter 70 minuter skadar sig även Ekunde och Calum Angus får kliva in. Ingenting gick GAIS väg idag. Malmö har en del chanser mot slutet, men Dime Jankulovski står i vägen.

GAIS gör en riktigt dålig match idag. Första kvarten är okej, men sedan har göteborgarna i stort sett ingenting. Det är klasskillnad mellan lagen matchen igenom och jag hade inte förväntat mig något annat. Dime Jankulovski, som inte ens spelade en hel halvlek, blev framröstad som matchens spelare i GAIS och jag kan inte göra annat än att hålla med. Dime är bra, men resten av GAIS-spelarna glömde spelhumöret hemma. Jag har sett de flesta matcherna med GAIS i år och ingenting blir bättre. Jag kan verkligen inte förstå hur Axén får sitta kvar, jag kan verkligen inte det. GAIS spel har inte fungerat på hela säsongen och ingenting görs åt det. Klubben som den är nu kan inte bli mer misskött och det är riktigt tråkigt att se. Det borde vara hemskt att vara grönsvart idag.

Wanderson borde skämmas och Celik likaså. Fattar inte hur ”Super (nåja)-Mervan” ska klara av proffslivet om han inte ens kan göra bra ifrån sig i Allsvenskan. De här två spelarna ska själva kunna bära GAIS framåt, men tydligen håller dem inte för det. Det är sorgligt att se och just nu känns det som att GAIS är på väg att drunkna som förening. Försvaret, som ofta brukar vara stabilt, stod för flera missar idag och det var ingen bra match från Lundgrens och hans försvarslinje. Jag har ärligt talat inga svar på GAIS kris längre, jag vet inte vad man ska göra, allt är så uruselt. Man kan börja med att ge Axén sparken och se vad som händer, härifrån kan ju allt bara gå framåt. Ingenting kan bli sämre av att kicka Alec. Ge Roland Nilsson huvudansvaret. Nu måste något hända i alla fall, för snart är det för sent.