onsdag 18 juli 2012

BK Häcken – Örebro: Rond 2

För tre dagar sedan möttes de på Behrn Arena, nu ställs BK Häcken och Örebro mot varandra igen, men denna gången agerar Ullevi spelplan.

Häcken vann söndagens möte med 2-1 efter mål av Dioh Williams och Rene Makondele. Det var en ganska jämn tillställning, men tio minuter in i andra halvlek så fick Häcken ett par drömminuter och stänkte dit två mål och punkterade matchen. Häckens försvar var stabilt för första gången sedan vårsäsongen och det var mycket tack vare att Tom Söderberg klev in centralt. Offensivt var Dioh Williams ett utropstecken med ett mål och en assist.

Häcken ligger på en sjunde plats i tabellen just nu, men det är oerhört jämnt, fem poäng skiljer till Malmö på silverplats och endast två poäng upp till HIF på tredjeplats. Som det ser ut nu så kommer Allsvenskan bli en målskillnadsaffär och då ligger Häcken väldigt bra till.
    Det positiva för Örebro förra omgången var att man tog in ett mål på GAIS. Annars är tabelläget oförändrat för Närkegänget. GAIS och Örebro ligger sist i tabellen och det är tre poäng upp till kvalplats och sju poäng upp till säker mark. Jag vågar nog sticka ut hakan och säga att om Örebro förlorar sina två kommande matcher, samtidigt som de övriga resultatet inte går deras väg, så spelar de fotboll i Superettan nästa säsong.

Matchen imorgon kommer se annorlunda ut än den på Behrn Arena. Örebro var gynnade av underlaget (som man tränar på varje dag), men imorgon blir det Häcken som får en liten fördel på den fronten. Ullevi är antagligen inte optimalt, men de flesta spelarna har lirat där förut och det borde inte vara några problem. Den största frågan är emellertid hur matchbilden kommer utveckla sig. Örebro höll i taktpinnen senast och hade ett kraftigt övertag sett till bollinnehav i första halvlek. Hur blir det imorgon? Jag har väldigt svårt att se en liknande matchbild och Häcken kommer inte vara gynnade av att styra och ställa. Får Örebro ligga på omställning kommer Valdet Rama och Markus Astvald vara livsfarliga framåt och det känns spontant inte jättebra.

I Häcken går Jonas Henriksson för fullt, men varken han eller Daniel Forsell lär vara redo för en allsvensk match. Ali Kahn limpade av skadad senast och hur läget är med han, samt Martin Ericsson, lär vi förhoppningsvis få reda på under dagen.

I Örebro gjorde både Armend Alimi och Emil Berger comeback i veckan mot just Häcken i Folksam U21 (2-2). Tveksamt om någon av dem kommer spela imorgon dock. William Atashkadeh, Mohammed Saeid och Andreas Haddad är skadade sedan tidigare och Samuel Wowoah drog på sig sitt tredje gula förra matchen och är därmed avstängd.

Startelvan känns ganska klar, men beror lite på hur skadeläget ser ut. Källqvist står i mål och framför honom försvarar Frölund, Söderberg, Ali Kahn (alt. Östberg) och Arkivou. Söderberg måste få fortsätta i mitten, men samtidigt har jag en obehaglig känsla som säger mig att Östberg och MAK bildar mittlås om dessa två är 100%. Egentligen är det inte ens säkert om någon av dem kan spela och då vet ni vem som får chansen, Emil Wahlström, det hade varit intressant.
    På mittfältet spelar Chatto och Lewicki på defensiva mittfältet, även om jag verkligen hoppas att Bjurström snart är redo för 90 minuter. Hade gärna sett honom tillsammans med Lewicki. Till vänster är Makondele given, men vilka spelar centralt och till höger? Är Ericsson 100% är han given. Dioh Williams var bra senast och borde få spela från start igen. Många hyllar honom, men jag är inte lika såld. Det jag sett av honom i år har varit katastrofalt, förutom då mot Örebro senast. Jag vidhåller fortfarande att jag inte tycker att han håller för toppskiktet i Allsvenskan, men mot ett lag som Örebro duger han gott. Så, Dioh bakom Waris och antingen Anklev eller Ericsson till höger.

Ullevi 20.00

3 kommentarer:

Madchester sa...

Mycket bra skrivet håller med dig i nästan allt du skriver! Jag vet att Williams kommer att bli kanon bara han får självförtroende men som sagt petar han Drugge eller Ericsson just nu tveksamt. Keep up the good work å Heja Häcken! =)

Anonym sa...

Dio är match otränad. vi ska även komma ihåg att Ranegie inte var super bra i Häcken direkt. Ge han lite tid så ska du se att han kommer bli en klass spelare...

Annars bra skrivet herr straffpunkt!

Lumu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

Skicka en kommentar