lördag 7 juli 2012

Utsikten mot nästjumbon

Imorgon åker Utsikten till Karlstad för att möta stadens bollklubb. Kommer formen hålla i sig eller är det dags för den första förlusten på över 1,5 månad?

2010 spelade Karlstad i samma serie som både Oddevold och Utsikten, Div 2 Västra Götaland. Oddevold vann på 52 poäng och Karlstad kom tvåa med 51. Utsikten fick nöja sig med en fjärdeplats, sjutton poäng efter morgondagens motståndare. 2011 gjorde man en helt okej debutsäsong i division ett (norra, faktiskt) och slutade i mitten av tabellen. Idag ligger laget näst sist i tabellen och har hela sju poäng upp till säker mark. Vårsäsongen har varit allt annat än bra för KBK och laget har inte vunnit en seriematch sedan 26 maj då man vann mot Qviding på Valhalla med 4-3. På hemmaplan har man tre oavgjorda matcher och tre förluster så här långt och lagets enda vinst hittills i år kom mot just Qviding. Vill det sig illa kan Karlstad vara avhängda redan innan säsongen har vänt. Lagets bästa målskyttar heter Viktor Olsson, Amir Noajnas och Gazmend Bahtiri med tre mål vardera.

Utsikten har skrapat ihop elva poäng mer än Karlstad och med sina arton poäng ligger man sexa i tabellen (eller delad femma om tycker det låter bättre). Allting går väldigt bra just nu och truppen har visat en enorm bredd så här långt. I förra matchen mot Skövde var skyttekungen Erik Svensson avstängd, då klev Mergim Kica fram och stänkte dit matchens två enda mål. Utsikten har nu sex raka matcher utan förlust och då ska man tänka på att de b la mött Lund, Oddevold, Kristianstad och Skövde, som alla legat topp fyra när UBK tagit poäng mot dem.

Till morgondagens match är både Erik Svensson och John Andersson tillbaka. Det är två av lagets bästa spelare och självklart kommer det ge en enorm boost till truppen. Martin Dohlsten, David Lundström, Niklas Tidstrand, Jesper Olofsson och Daniel Albano Neves är enligt UBKs officiella på väg tillbaka, men matchen imorgon kommer nog för tidigt för alla. Olof Svensson och Andreas Palmquist är avstängda efter tre gula kort (rätta mig om jag har fel, går enligt statistiken på UBKs hemsida). En sak är säker och det är att Utsikten verkligen inte satsar på att vinna någon fair play-liga i år.

Det är absolut inte sunt att jag tänker i de här banorna, men vinner Utsikten sina två möten mot Karlstad nu, samtidigt som Lund och Oddevold kryssar i båda matcherna skiljer det bara fem poäng till andraplatsen för UBK. Att se ÖIS som segrare och Utsikten som tvåa må vara en utopi, men helvete vad roligt det hade varit. Med Andersson och Svensson tillbaka blir Utsikten enormt slagkraftiga och jag tror göteborgarna har god chans till tre pinnar imorgon.

Avspark 18.00

0 kommentarer:

Skicka en kommentar