lördag 7 juli 2012

GAIS viktigaste match för säsongen?

Imorgon åker GAIS upp till Gävle för att möta laget på kvalplats, Gefle IF. En match som kanske blir säsongens viktigaste.

Hemmalaget Gefle IF brukar alltid vara stabila och säkra i sitt spel, kanske något tråkiga enligt vissa, men alltid solida i defensiven. I år har det inte gått riktigt lika bra och på tretton matcher har laget endast elva poäng. Dessutom är det bara Örebro som släppt in fler mål än norrlänningarna. I senaste matchen fick man smaka på isländskt strutglass när man förlorade med 4-1 mot Helsingborg, efter tre mål av Alfred Finnbogason. På hemmaplan i år har man tagit en seger och den kom mot Örebro precis innan EM-uppehållet (2-1). Lagets vassaste spelare än Jonas Lantto och Jakob Orlov, som ligger bakom mycket i Gefles offensiv.

Micke Dahlberg har dragits med en sträckning i låret och fick starta på bänken mot HIF, men han sägs vara helt återställd mot GAIS. Inför senaste matchen var det endast Hjalmar Öhagen som återfanns på skadelistan.

GAIS är inne i en negativ trend utan dess like. I senaste matchen förlorade man mot jumbon Örebro efter ett sent 1-0-mål av Daniel Bamberg. Ingenting fungerar i GAIS och trots att man gjorde en ganska bra insats med en man mindre i sjuttio minuter senast så faller man på mållinjen och hoppet om allsvenskt spel 2013 tynar sakta, men säkert, bort. Göteborgarna har nu två poäng ner till Örebro och samma antal upp till morgondagens motståndare. Sex poäng är det upp till IFK Göteborg och säker mark, men det känns inte som att det är dit man ska satsa, utan kvalplatsen måste vara prio ett just nu.

Ekunde fick syna det röda förra matchen och är avstängd imorgon. Bassombeng, Spong, Florén och Tamandi är långtidsskadade. Huruvida Lundgren och Wanderson är 100% får vi veta under dagen.

Stabila Sillanpää står mellan stolparna och framför honom försvarar Angus, Erik Johansson, Lundgren och Kenneth Gustafsson. Mittfältet lär bli samma som mot Örebro, dvs Tornblad, Markus Gustafsson, Ayarna och Jakob Olsson. På anfallet spelar Wanderson bredvid, eller snett bakom för att vara exakt, Mervan Celik. Skulle det vara så att Aubynn är redo för en hel match hade det inte varit fel att testa honom bredvid Ayarna, men det kanske kan behövas en eller två veckors träning till för hans del.

Förlorar GAIS imorgon tyder allt på att det blir Superettan nästa säsong. Förhoppningsvis (!) blir detta Axéns sista chans och vid förlust bör han avgå/få kicken efter matchen. Imorgon skall GAIS vinna, så enkelt är det. Celik och Wanderson är bland seriens bästa spelare och nu gäller det att stå upp för laget och visa det. Gefle är ett uselt lag och har inte fått någon nytändning ala Örebro, så det borde inte vara några större problem att slå dem. Min egen känsla är god inför matchen, känns som GAIS kan spela ut imorgon, men samtidigt vet man inte hur spelarna tacklat det sena baklängesmålet senast. Det återstår att se. COYG, brukar fansen säga va?

Avspark 16.00

0 kommentarer:

Skicka en kommentar