måndag 30 juli 2012

Vänder det för Blåvitt?

Imorgon spelar IFK Göteborg ännu en oerhört viktig match. Denna gången är det Syrianska som står på menyn.

0-5 senast och kanske den sämsta insatsen sedan klubbens begynnelse. Det är vad Blåvitt har i ryggsäcken till matchen mot Syrianska imorgon. Det är någonting som är väldigt fel i IFK Göteborg just nu och blir det inte vinst imorgon måste huvuden börja rulla, för att uttrycka det lite grovt. Tobias Sana har varit de senaste dagarnas snackis och han är nu i stort sett helt klar för Ajax, vilket gör att han inte medverkar i morgondagens match. Däremot återfår Blåvitt både Robin Söder och Kjetil Waehler och speciellt den sistnämnde är väldigt välkommen tillbaka. Ett ganska stort plus är också att Nordin Gerzic är avstängd (har dessutom problem med en magmuskel). Lund, Jonsson och Sam Larsson är långtidsskadade.

Syrianska är seriens sämsta lag på naturgräs. Visserligen har man bara spelat tre matcher på underlaget, men på dessa matcher har man noll poäng och 0-6 i målskillnad. Lagets form är allt annat än bra och efter uppehållet har Syrianska noterats för tre förlust och en oavgjord. Målvakten Dwayne Miller blev utvisad senast och är därmed borta från spel imorgon. Anders Bååth återkommer från avstängning. Skadeläget börjar ljusna rejält för syrianerna och Arneng, Sleyman och Touma var alla hela i senaste matchen.

Stahres startelva blir riktigt intressant att se. Är Dyrestam och Waehler 100%? I så fall går de in direkt. Salomonsson, Jakob Johansson, Waehler och Dyrestam hade varit en riktigt bra försvarslinje. Valgardsson står annars redo för spel om Dyre inte är 100. På det centrala mittfältet spelar Farnerud tillsammans med Haglund. Till höger känns Selakovic närmast en startplats och till vänster hoppas jag få se Hysén p g a hans uteblivna målskörd i år. På anfallet ser jag gärna Sobralense med Moberg Karlsson, men är Söder fit for fight kan han mycket väl bli tilldelad en startplats.

Avspark 19.00

0 kommentarer:

Skicka en kommentar