lördag 14 juli 2012

Vårsäsongens sista strid

Imorgon möts Örgryte och Qviding för andra gången på en vecka. Denna gången heter spelplatsen Gamla Ullevi och vill det sig väl kan ÖIS gå på semester med ett avstånd på sex poäng ner till andraplatsen.

4-1 blev det mellan lagen på Valhalla senast. Ett resultat som kan tyckas orättvist, men Örgryte visade verkligen att de vill spela fotboll i Superettan nästa år. Imorgon gäller det dock att ÖIS höjer sig ett snäpp eller två, båda lagen känner varandra väl och med Moses Ssewankambo från start i Qviding imorgon lär det bli lite bättre skärpa i avsluten hos Qviding.
    Örgryte leder som känt serien med fyra poängs marginal till Lund på andraplatsen. På de fyra senaste matcherna har ÖIS fyra segrar och hela 14-1 i målskillnad, vilket är mäkta imponerande. Lika bra går det inte för Qviding och förlusten senast var deras fjärde raka utan vinst. Laget har nu halkat ner på en elfte plats i tabellen och i nuläget är det endast fyra poäng ner till Karlstad på nedflyttningsplats. Qviding har bara tagit en (!) poäng på bortaplan på sex försök i år och faktum är att det är sämst i hela serien. Den poängen kom förresten mot nästjumbon LB07.

I Örgryte är Christofer Bengtsson skadad och Johan Pettersson avstängd. I Qviding kommer inte Isa Bagci till spel, då han och klubben gick med på en ömsesidig uppsägning av hans kontrakt tidigare i veckan. Lagkaptenen Per Broberg, som varit skadad, bör (jag säger bör för att han var med mot Häcken i U21 för tolv dagar sedan) närma sig en comeback i a-laget, kanske redan imorgon. Ssewankambo, som spelade en halvlek i sin comeback senast, lär få starta istället för Bagci.

I snacket om Örgrytes startelva handlar allt egentligen om vem som ersätter Bengtsson på högerbacken nu när Pettersson är avstängd. Abrahamsson står i mål och Leinar och Jonsson spelar i mittförsvaret. En del tror att Otterstedt tar Bengtssons plats och jag har även hört alternativet att flytta över Sahlin till högerbacken och lira med Björkeryd till vänster. Det känns vettigt, jag tror Sahlin hade gjort ett ypperligt jobb till höger och Björkeryd presterar nästan alltid när han får spela. I så fall bildar alltså Sahlin, Leinar, Jonsson och Björkeryd backlinje imorgon. Mittfältet känns klart. Jakob Lindström med Seb Johansson centralt, Holländer till höger och Anderberg till vänster. På anfallet lirar Emil Karlsson (kan han få igång målskyttet igen?) tillsammans med Oscar Wallén.

Avspark 17.00

3 kommentarer:

Anonym sa...

Får Vrebac spela något?

Straffpunkten sa...

Startade på Valhalla, men ingen speltid igår.

Anonym sa...

Räcker han inte till?

Skicka en kommentar