söndag 5 augusti 2012

Dramatisk match i Malmö

BK Häcken tog en meriterande poäng borta mot Malmö idag. Matchen slutade 0-0, men var stundtals otroligt underhållande.

Första halvlek är bra från båda lagen. Första 25 är riktigt bra och båda lagen spelar med högt tempo och bra passningsspel. Häcken får matchens första riktigt heta målchans efter en fin spelvändning, Martin Ericsson frispelar Makondele som chippar bollen över Dahlin, men Albornoz rensar någon halvmeter från mållinjen. Kanske borde Makondele gjort bättre av den situationen. Två minuter därpå är det Daniel Larssons tur att missa ett friläge när Källqvist gör en bra räddning i Häcken-målet. Efter 27 minuter skadar Mathias Ranégie Mohammed Ali Kahn och lagkaptenen ersätts av för dagen bänkade Tom Söderberg. Tempot i matchen går ner i och Häcken orkar inte riktigt med efter den oerhört pigga inledningen. Ranégie oroar ständigt och han är, för att uttrycka mig lite fult, ett jävla monster. Till viss del påminner han om Zlatan Ibrahimovic och i vissa situationer är han nästan ostoppbar. Tror en rutinerad och stark Östberg hade varit rätt medicin mot honom.

Andra halvlek är smått galen. Malmö började bra och Häcken var tillbakapressade. Göteborgarna bet sig in och efter 60 minuter åker Malmö på ett rött kort när Markus Halsti karatesparkar Wahlström i bröstet. Solklar utvisning, men den åsikten delade inte Malmö-publiken som blev helt till sig av ilska. Häcken tog över matchen och fick ett par chanser att göra 1-0. Efter 73 minuter missar Anklev öppet mål och tio minuter därpå missar samme man ett friläge. Hemmalaget var inte farliga och mot slutet satsade skåningarna på ett ledningsmål, men det uteblev och matchen slutade 0-0.

Fantastiskt rolig match att kolla på. Häcken bör vara nöjda med en poäng borta mot seriens bästa hemmalag, trots att man spelade med en man mindre i en halvtimme. Det är lätt att säga så här i efterhand, men jag tror garanterat (eller jag vet) att Häcken hade vunnit den här matchen med Waris på anfallet. Varken Williams eller Joel Johansson är i närheten av att ens nudda hans nivå och det märktes verkligen att han saknades idag. Williams var ganska bra med bollen i första, men gör det ofta alldeles för svårt för sig och han ska inte spela på anfallet. Johansson gör inte så mycket väsen av sig, men fick en tuff uppgift mot en tajt Malmö-backlinje efter utvisningen. Man brukar ibland säga att man inte vet hur mycket man älskar någon förrän de är borta och lite så var det med Waris idag.

Försvarsmässigt såg det bra ut. Wahlström hade det jäkligt tufft mot Ranégie, men vilken allsvensk försvarare har inte det? Söderberg gör ett bra inhopp, men var farligt nära ett rött kort när han ofrivilligt sparkade Johan Dahlin i magtrakten. Arkivou är kanske Häckens bästa spelare idag och han växer för varje dag han får vara skadefri. Fantastisk fotbollsspelare. Frölund gör absolut inte bort sig och han presterade mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Det defensiva mittfältet Lewicki-Chatto är ruskigt bra och speciellt den förstnämnde håller på att utvecklas till en stor spelare. Båda kan dock träna lite på passningsspelet, blir ofta slarvigt från deras sida. Martin Ericsson lyser av självförtroende och är pigg idag, men samtidigt är han inte i närheten av den nivån han höll mot GAIS (nu mötte man iofs lite bättre motstånd). Makondele ger jag ett litet minus i kanten, var ganska tafatt och såg lite trött ut, speciellt i andra. Anklev är en av Häckens bästa idag och var det största hotet framåt. Oroade ständigt i djupledsspelet och med facit i hand hade han varit ett riktigt bra alternativ till anfallet idag. Dagens bästa utser jag till Christoffer Källqvist som står för en rad bra insatser och håller nollan. Utan honom hade nog Häcken förlorat den här matchen.

Peter Gerhardsson måste jag vara lite kritisk till idag. Han väntar fram till 87e minuten innan han gör sitt sista byte och då byter han in Jonas Henriksson. Inget ont honom, men han har varit borta sedan det fanns dinosaurier på jorden och ska in och fajtas mot seriens kanske bästa lag. Det funkar inte. Kan verkligen inte förstår varför inte Drugge får hoppa in. Han har gjort riktigt bra ifrån sig U 21 och mycket mer kan han egentligen inte göra. Hans tålamod kommer ta slut förr eller senare.

På pappret var detta den tuffaste matchen Häcken hade kvar att spela. I nästa omgång möter man Norrköping borta och därefter Elfsborg hemma. Två viktiga matcher som antagligen kommer avgöra mycket.
***
Wahlström filmade och domaren var en hora. Det tyckte Malmö-publiken i alla fall. När man tittar på en fotbollsmatch på TV kan man ibland bli förundrad över hur dum en fotbollspublik kan vara.
***
Ali Kahn utgick med en ljumskskada. Hoppas inte det är för allvarligt. Häcken har redan en mittback på skadelistan och behöver inte en till.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Din jävla pajas. Äckliga Whalström bli träffad i armen av Halsti som inte ser att han kommer. Håll dig till fakta. Dessutom filmar han grovt och reser sig så fort det röda kortet kommer upp. Tom Söderberg går medvetet in med sulan i huvudhöjd mot Dhalin och det är solklart rött. Stålhammar gjorde vad han kunde för att BK Rövhålet skulle vinna, men lyckades inte.

Straffpunkten sa...

Ja, så kan man också uttrycka sig. Att Tom skulle gå in medvetet mot Dahlin (Inte Dhalin) har jag svårt att tro. De känner varandra och märk reaktionen från Söderberg efter situationen.

Hamstern förstår bättre! sa...

Till Malmösupportern "Anonym":
Min döda och uppstoppade hamster har även nu en vassare intelligens än vad du någonsin kommer att utveckla!
Det märks att förnedringen med 5-0 har blivit till ett livslångt klubbtrauma för er, och kul att ni hade storpublik, fler fick se "BK Rövhålet" skita på era gulddrömmar!

Anonym sa...

Hade med mig min flickvän på matchen idag och fick skämmas rejält för alla MFF-supporters beteende.. Man buar ut spelaren som är ofin nog att stå i vägen för en sula i brösthöjd.. Och buar för övrigt ut hela motståndarlaget så fort de fick bollen.. Hon konstaterade kort att hon aldrig någonsin varit med om något mer osportsligt och mer förvridet och drog liknelser mot att det verkar vara som någon slags sektrörelse snarare än lagsupporters..
/Skamsen

Skicka en kommentar