måndag 6 augusti 2012

Usel match av Göteborg

IFK Göteborg gjorde en dålig match på Nya Parken idag, men ändå fick man med sig en poäng hem efter 0-0 mot ett smart spelande IFK Norrköping.

Första halvlek är väldigt avvaktande. Inga av lagen har speciellt mycket framåt och det enda hotet i matchen var Smedberg Dalences utsökta högerfot. Just högerkanten, eller vänsterkanten för Blåvitt, var den enda gatan som användes i första. Varken Khalili eller Allansson på den andra kanten hade mycket boll, man märkte knappt att de var med i matchen. Första målchansen kom efter 43 minuter när Smedberg slår ett bra inlägg till Hasani som nyper till direkt, men Dahlin står rätt placerad vid första stolpen. IFK Göteborg hade ett par goda intentioner i början, men sett över 45 minuter var Norrköping det bättre och farligare laget.

Första kvarten av andra halvlek är bra från Blåvitts sida, men sista halvtimmen är Norrköping totalt överlägsna. Stahre gör ett par dåliga byten och förändrar positioner åt höger och vänster, vilket skapar orytm i spelet. Göteborg har ingenting framåt sista delen av andra halvleken och ska vara glada över att Norrköping inte får dit en boll. Närmast mål kom Peking i 82a minuten när Nyman gör sig fri efter dåligt försvarsspel av Waehler och Johansson, men Dahlin står i vägen och räddar.

Blåvitt ska vara glada över poängen här idag. Man möter ett bättre lag borta, håller nollan och tar med sig en poäng hem. Offensivt var detta en av Göteborgs sämsta matcher och det var nästan tragiskt hur tafatta göteborgarna var, speciellt i den sista tredjedelen. Defensivt är det dock bra, eller nja, godkänt i alla fall. Waehler och Jakob Johansson är utmärkta matchen igenom (bortsett från Nymans friläge mot slutet) och Thorvaldsson hade inte en chans idag. Salomonsson och Dyrestam gör inga speciella insatser på sina kanter och speciellt den förstnämnde måste höja sig flera snäpp framöver. Offensivt går det inte att lyfta fram några spelare. Hysén är ganska bra i första, men gör ingen bra match i övrigt. Söder är genomusel och har tappat det totalt, eller har han ens haft det? Finns det någon kräm kvar i honom? Haglund är också usel, Farnerud likaså. Allansson var totalt osynlig i första och gör ingen bra match i andra heller. Sobralense är ofarlig och övertaggad och faktum är faktiskt att han borde fått rött kort (sitt andra gula) efter 56 minuter. En sak jag inte kan förstå är varför Moberg Karlsson inte fick hoppa in. Norrköping låg högt med backlinjen och hans snabbhet hade kunnat hota rejält. Nu tycker jag att Söder har bränt sina broar och DMK bör få en chans från start i nästa match. Bäst på plan idag är Erik Dahlin som är säkerheten själv och står för ett par bra räddningar.

Positivt är att IFK Göteborg nu är fem poäng från kvalplats. Att blicka uppåt är ingen idé. Visst, det är väl bättre att komma nia än elva, men mycket bättre än så är inte Blåvitt i år. Jag kan verkligen inte förstå hur i hela friden man knappt kan skapa en enda målchans mot Norrköping med spelare som Hysén, Farnerud, Gerzic och Sobralense i laget. Det är helt otroligt när man tänker på det. Det är riktigt uselt. Och tråkigt också för den delen också.

Nu väntar Mjällby, med El Kabir i laget (?), på Gamla Ullevi på söndag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att missnöjet i truppen växer varje dag. Frågan är att vågar Mild skjuta sig själv och sparka Micke Mourinho?

El Glenn sa...

Stahre har misslyckats med det som jag trodde var hans stora (enda?) styrka: att få truppen att kämpa tillsammans som ett lag.

Straffpunkten sa...

Sant. Lär få fortsätta säsongen ut, men sen hoppas jag man tar in någon erkänt duktig tränare (se Conny Karlsson).

Skicka en kommentar