lördag 4 augusti 2012

Toppmatch i Skåne

7 april 2012. Det är ett datum Malmö FF helst vill glömma. Det var dagen då man blev förödmjukade av General Gerhardssons gulsvarta armé. Det var en match som på sätt och vis var, eller i alla fall blev, positiv för skåningarna, för ända sen dess har det i stort sett bara gått framåt.

Malmö är Sveriges just nu näst bästa lag. Skåningarna ligger tvåa i tabellen, en poäng efter Elfsborg. Formen kan man inte klaga på och hemma i Malmö är man för tillfället oövervinnliga. På åtta hemmamatcher har laget sju vinster och en oavgjord. Man har dessutom bara släppt in två mål på sin hemmaborg. Det är imponerande. I senaste matchen var Jasmin Sudic tillbaka från start och gjorde ett utmärkt jobb tillsammans med Waris lekkamrat Pontus Jansson på mittbackspositionen. Mattias Ranegie verkar ha prickat formtoppen och Ali Kahn kommer få jobba stenhårt för att få stopp på sin förra lagkamrat. Den oerhört duktiga Jimmy Durmaz lämnade laget för ett par veckor sedan för spel i turkiska ligan, men det finns gott om offensiva krafter hos skåningarna. Ny i laget är rutinerade Matias Concha, men det är ytterst tveksamt om han är i matchform ännu. Häcken-bekantingen Erik Friberg är avstängd.

Häckens form är också den god. Efter debaclet mot AIK har det nu blivit tre raka segrar och offensivt ser det riktigt bra ut. Martin Ericsson dominerade mot GAIS och blev dagen därpå permanent Hisingsbo till 2015. Till morgondagens match har Peter Gerhardsson ett ofantligt stort avbräck i Waris Majeed, som drog på sig sitt tredje gula kort i derbyt senast. Hur ska det gå? Vem ska ta alla löpningar Waris tar? Häcken ska alltså klara sig utan en av sina bästa spelare i kanske årets svåraste bortamatch. Det är en rejäl smäll och det gör mig en smula pessimistisk innan avspark. Joel Johansson är på sin höjd en hyfsad inhoppare i Allsvenskan, Dioh Williams brukar vara rejält vilsen längst upp och Jesper Westermark kommer naturligtvis inte få starta. Att Häcken skulle behöva en bra backup till Waris råder det inga tvivel om, men nu finns inte det och då får man jobba med det man har.

Min känsla är att Dioh får starta. Bakom honom lirar Makondele till vänster och Anklev till höger. På det centrala mittfältet spelar Martin Ericsson på den offensiva positionen och Lewicki och Chatto på de två defensiva platserna. Bjurström gjorde ett bra inhopp mot GAIS, men är han redo för 90 minuter ännu? Tveksamt. I försvaret är Tom Söderberg tillbaka från avstängning och han, tillsammans med Ali Kahn, spelar framför Källqvist. På ytterbacksplatserna tar återigen Arkivou och Frölund plats.

Avspark 16.00

0 kommentarer:

Skicka en kommentar