fredag 3 augusti 2012

Ödesmatch för GAIS

Jag vill inte säga för mycket, men jag tror att matchen mot Åtvidaberg imorgon avgör GAIS öde den här säsongen. Spelar ingen roll att det är tolv matcher kvar efter den. Vid förlust imorgon väntar Superettan 2013.

GAIS ska nu, med nya tränaren Jan Mak vid rodret, ta sig an ”konstgräslaget” Åtvidaberg. Tränare Andreas Thomson förfogar över ett bra lag, men på resande fot har det inte stämt det här säsongen. På åtta bortamatcher har man sex poäng och på gräsunderlag har man bara tagit en enda poäng på fem försök. Det är inte speciellt imponerande. I senaste matchen fick man ”bara” 1-1 hemma mot Örebro. Lagets stora stjärnor är Magnus Eriksson och Viktor Prodell, men man måste också lyfta fram bl a Kristian Bergström, Anton Tinnerholm och Bruno Marinho. Den sistnämnde är dock avstängd imorgon.

GAIS har både Erik Johansson och Wanderson avstängd imorgon. Den förstnämnde är ett tungt avbräck, men det ska bli riktigt skönt att slippa brassen för en gångs skull. Jan Mak är ny tränare säsongen ut, men spelet kommer antagligen se ut som tidigare. GAIS var noga med att få in en tränare som skulle bygga vidare på det laget ”byggt upp”, eller byggt ner är kanske mer rätt.

Med Erik Johansson borta går Calum Angus in centralt bredvid lagkapten Lundgren i mittförsvaret. På kanterna spelar Kenneth Gustafsson till vänster och Ekunde till höger. Vem står mellan stolparna då? Är Sillanpää 100% hoppas jag på honom, trots felbedömningen senast. På mittfältet tror jag Aubynn (klarar han 90 minuter?) går in centralt med Ayarna och Romario flyttas upp bredvid Tornblad på anfallet. Kanterna flankeras av Jakob Olsson (tillbaka från avstängning) och, tyvärr, Markus Gustafsson. Lite beroende på om Peter Ijeh är frisk nog skulle också han kunna få en startplats. Joakim Edström har gjort två pigga inhopp på slutet, men det känns väl sådär att kasta in honom i en så här viktig match.

Nu gäller det.

Avspark 16.00

0 kommentarer:

Skicka en kommentar