söndag 22 april 2012

Blåvit hörna inför BKH - IFK Göteborg

Imorgon är det dags för göteborgsderbyt mellan BK Häcken och gästande IFK Göteborg. Skribenten Blåvit hörna ger en snabb inblick av vad som väntar inför matchen.

Den allsvenska upptakten har varit allt annan än bra från Blåvitts sida och visst har många börjat känna oro från de blåvita leden. Man spelar förvisso "bra", men bakåt trillar målen in, domarmissarna är snart mer en vana än ovana och sista tredjedelen av spelet saknar beslutsamhet. Stahre har helt enkelt problem just nu. Då väntar nästa match mot ett BK Häcken som enligt skribenten har ett riktigt bra lag i år!

Truppen som Stahre tagit ut inför matchen är densamma som mot ÖSK senast och det enda som det egentligen ligger frågetecken över är mittbacken Kjetil Waehlers känningar i veckan. Då han kört senaste träningen till max tror jag han kommer starta. 
    Här ligger dock ett problem som Blåvitt måste lösa inför matchen (och alla kommande matcher) och det är att Allsvenskans snabbaste forward (Waris) möter ett av Allsvenskans långsammaste och mest statiska mittbackspar i form av Kjetil/Hjalmar. Frågan är vilka alternativ man har? Jakob Johansson? Knappast snabbare.. Junioren Azulay? Kanske. Eller så väljer man att flytta ner Philip Haglund, som vi vet kan det rollen sedan tiden i Holland och ger plats för nyförvärvet Gerzic i mitten som lär behövas för att lyfta den bristande offensiven som laget lider av idag. 
    I övrigt talar de senaste rapporterna om ganska liknande startelva som senast förutom i just Gerzics fall då det även finns indikationer att man går tillbaka till premiärmatchens 4-2-3-1-variant med Gerzic i tiorollen bakom Hysén och Söder på bänken (som enligt mig var mycket blek senast).

Truppen som Stahre tagit ut är: 
John Alvbåge, Erik Dahlin, Emil Salomonsson, Hjalmar Jonsson, Erik Lund, Kjetil Waehler, Logi Valgardsson, Pontus Farnerud, Jakob Johansson, Tobias Sana, Tobias Hysén, Hannes Stiller, Stefan Selakovic, Nordin Gerzic, Joel Allansson, Daniel Sobralense, David Moberg Karlsson, Robin Söder, Philip Haglund

En snabb kommentar om BK Häcken är att laget fått en riktig bra dynamik i år. Det går snabbt när man vinner boll och med Ericsson i mitten får man en länk man tidigare saknat. Sedan är Waris grymt snabb och fin i bollbehandlingen. Ett bra år väntar laget från Hisingen tippar jag.

Det mesta tyder på gott väder och mycket folk. Rambergsvallen kommer vara fullt, så om du skall dit, tänk på att vara där i god tid.

Blåvit hörna

0 kommentarer:

Skicka en kommentar