torsdag 19 april 2012

Memelli lever la dolce vita

Kommer ni ihåg Ali Gerba? Spelade i Blåvitt 06-07 och hann med 6 matcher (Wikipedia). Efter sejouren i Göteborg har han varit i b la MK Dons, Horsens och Toronto. Senast spelade han i Montreal Impact (15 mål på 29 matcher), men fick inget nytt kontrakt nu när de gick upp i MLS. Håkan Mild.. kanske något för dig? Han finns på Twitter om du är intresserad.

Efter att ha snubblat över den heta Gerba-nyheten började jag kolla upp vart gamla göteborgslirare tagit vägen. Jose Shaffér spelar för Benfica, men är precis som en viss Bärkroth utlånad till Leiria i Portugal. Spelat fyra matcher och gjort ett mål. Vinicius Lopes, som var en mycket omtyckt spelare ute på Hisingen, spelar i Al Jahra i Kuwait. 14 matcher och 6 mål. Yazid Kaissi valde lite samma väg och har spelat för bland annat Dubai City efter BK Häcken. Tom Ekliden spelar för Oddevold i ettan och gjorde mål så sent som i helgen. Han spelar numera på mittfältet tillsammans med ÖIS-bekantingarna Angelo Vega och Mentor Zhubi. Klassmittfält. Även Johan Patriksson (BKH 03-04) spelar där och blev också han målskytt i helgen mot IK Sleipner.

Kabba Samura är en annan "klassiker". Har efter tiden i Blåvitt 99-03 spelat i b la Assyriska, Ålesund och HJK Helsingfors. Nu kan man hitta honom Vietnamese Super League, där han spelar för Hoang Anh Gia Lai. Noterbart är att Hoang har ett samarbetsavtal med Arsenal. Kanske Kabba kommer ersätta Van Persie, om denne flyr London i sommar?

Mathias Etéus, den gamle Blåvitt-talangen, spelar numera i division 2-klubben Tenhults IF. "Big" Mama Diallo, som spelat i stort sett överallt i världen, la skorna på hyllan 2007.

Levon Pachajyan, som spelade en säsong för GAIS, hittar man numera i iranska Sanat Naft, där han gjort 13 mål och 12 assist på 56 matcher. Migen Memelli, i GAIS 07-08, har haft det otroligt bra efter sin sejour i Sverige. 2010 signade han med Flamurtari Vlore i Albanien, där han gjorde 14 mål på 16 matcher. Tack vare detta blev han het på marknaden och i juni 2010 skrev han på för Al-Faisaly i Saudiarabien. Han skrev på för ett år och fick en årslön på 320 000 dollar. Utöver detta fick han bonusar för lagvinster och mål, en lyxlägenhet i Harmah och en splitter ny bil. Han spelade 24 matcher för klubben och stänkte dit 15 baljor. Nu spelar han i Al-Taawon, också i Saudiarabien. Pablo Campos, anfallare i GAIS 08-09, drog flyttlasset till USA efter tiden i Sverige och spelar sedan februari i år i San Antonio Scorpions.

Sheriff Suma spelade säsongen 10-11 i J Södra, men spelar numera i Ravan Baku i Azerbajdzan. Anatoli Ponomarev kommer jag ihåg som igår, han spelar lite överraskande i turkiska högstaligan. Orduspor heter laget och sedan 2010 har han gjort 10 framträdanden och 3 mål. Kwame Amoateng (han var väl snabb som Waris?), spelar i Velebit, Tobias Holmqvist och Pontus Johannesson hittar vi i Lunds BK. Khari Stephenson (helvete vad bra han var) spelar sedan 2010 i San Jose Earthquakes, samma lag som Pablo Campos lämnade säsongen innan.. Innehar nummer sju och har gjort 37 matcher för Jordbävningarna.

Edier Frejd från Viskafors, som spelade 41 matcher för GAIS, spelar i Sandnes Ulf. Mathias Gravem la skorna på hyllan 2010, efter en halv säsong i divsion 4-klubben Flen, men sägs vilja bli tränare. Dayo Oyetuga, vem det nu kan vara, som spelade i GAIS 2003, kickar nu boll i Tacoma Stars i USA.

Vet inte om ni ÖISare kommer ihåg Esquerdinha, som var på provspel tillsammans med Paulo Roberto 2005? Jukka Ikäläinen sa då att "någon av dem kommer få stanna", men det blev inte Esquerdinha. Han fick senare kontrakt med Dinamo Tbilisi. Efter det spelade han runt lite och 2010 fick han kontrakt med Huesca i spanska andradivisionen, där han spelade hela 72 matcher på 2 år. Han hann med 11 mål. I vintras skrev han på för Hercules. 150 000 euro fick de betala för honom och han kritade på för två år. Samma Hercules som förra säsongen lirade i La liga med lirare som Trezeguet, Valdez och Drenthe. Dominic Yobe då? Ojojoj, han kom till finska AC Oulu och hjälpte upp dem i högstadivisionen. Han blev lagkapten och köptes senare upp av regerande mästarna HJK. Levde det goda livet tills mars 2011, då Dominic, hans bror och några andra spelare åkte fast i en spelskandal, där de ska ha riggat matcher the italian way. 7 månaders villkorlig dom fick han. Aj.

Roy Miller spelar sedan 2010 i Thierry Henrys och Hasse Backes NY Red Bulls. Clifford Mulenga spelar i Sydafrikanska Bloemfontein Celtic och var med i truppen som vann Afrikanska mästerskapen i vintras.  Samuel Barlay, Big Sammy som han kallas, lirar i Azerbajdzjan, i laget FK Mughan och har gjort sex matcher och ett mål. Pedro Paulo da Silva, som spelade en match och la ett mål för ÖIS, finner vi brasilianska andraligan. Kollar man hans statistik så har han inte haft någon rolig karriär. Dejan Jurkic är kontraktslös och spelade senast för NK Maribor.

Alexandros Pappas spelar sedan 2009 i finska IFK Mariehem, men i februari 2011 dömdes han för bedrägeri mot IKEA, så det är tveksamt om vi fortfarande hittar honom i Finland. Henri Scheweleff spelar i finska Ilves, där han stänkt dit fyra mål på 29 matcher sedan 2010.

Nä.. nu orkar jag nog inte mer.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar