måndag 7 maj 2012

Årets comeback av GAIS

Såhär på efterhand ångrar jag mig rejält att jag valde västderbyt framför GAIS-Mjällby, för jäklar vilken avslutning det blev på Gamla Ullevi.

Efter dryga timmen spelad smeker Mervan Celik bollen i stolpen från långt håll, Mjällby kontrar och Ekunde drar ner Erton Fejzullahu i straffområdet. Fejzullahu tar själv hand om straffen och 1-0 Mjällby. Ekunde åker i slutet av matchen på sitt andra gula kort och blir utvisad. Några minuter senare gör Mjällby 2-0 via Dominique Kivuvu och matchen är över.. trodde de flesta. I första tilläggsminuten är Peter Ijeh stark inne i straffområdet och gör sitt första mål för GAIS och efter 93 spelade minuter gör Jakob Olsson ett riktigt drömmål, väldigt likt det han gjorde mot Åtvidaberg. En helt fantastisk comeback av GAIS, som återigen räddar poäng på stopptid.

Utan att ha sett matchen så måste det här varit en helt magisk poäng för Axén och hans GAIS. Att ligga under med 2-0 och ha en man mindre och sedan på 3-4 minuter göra två mål är det inte många lag som kan mäkta med. Resultatet verkar ganska rättvist också, straffen vid 1-0 är otroligt billig. Det enda som återstår för GAIS nu är att börja vinna, endast en seger på åtta försök nu. Det är långt ifrån bra.
– Det är förödande, vi måste börja vinna, som Mats Persson sa till GP efter matchen.