fredag 29 juni 2012

Toppmöte i Söderettan

Imorgon tar formstarka Örgryte emot toppkonkurrenten Oddevold hemma på Gamla Ullevi. Vid vinst skapar man ett välbehövligt avstånd ner till tredjeplatsen.

Örgryte har toppat formen väldigt lägligt och göteborgarna har nu två raka vinster och 9-0 i målskillnad på dessa matcher. Laget är fortsatt obesegrade och det har nu gått runt nio månader sedan ÖIS förlorade en seriematch senast. Hans Prytz manskap spelar oerhört stabilt för stunden och imponerar både offensivt som defensivt. Målskyttarna är många, Anderberg gjorde tre mot Sleipner, Wallén stänkte in två mot Kristianstad och den interna skytteligan leds av Emil Karlsson. Båda mittbackarna Leinar och Jonsson har också dem visat sig riktigt målfarliga. Något som också är positivt är att det inte alls går lika smidigt för Örgrytes främsta motståndare, KFF har hamnat i en djup formsvacka, Oddevold har lite problem med bortaspelet och Lund är inne i en negativ trend. Det enda laget jag är riktigt orolig för är outsidern Skövde AIK, men hur länge orkar de vara kvar och fightas?

Jonathan Lindström är skadad och hur det är ställt med Markus Anderberg får vi veta under dagen. Inga avstängningar som tur är.

Oddevold är ett bra lag i division ett-mått mätt. Laget ligger trea, tre poäng bakom ÖIS och är väl det laget, tillsammans med Lund, som ska utmana göteborgarna om en plats i Superettan nästa år. I senaste matchen besegrade man Trollhättan på hemmaplan med 4-2. Matchen var mållös i 45 minuter, men i halvlek drack spelarna något speciellt och på 35 (!) minuter gjordes sex mål. Johan Patriksson stod för tre av dessa och honom kommer ÖIS behöva se upp med. Det var andra gången i år han gjorde ett hattrick och 30-åringen har nu gjort imponerande fjorton ligamål.
- Jag är bättre än någonsin, sa han till Radiosporten efter matchen mot Trollhättan.

Andra kända namn i truppen är Angelo Vega, Mentor Zhubi, Tom Ekliden och Albin Pettersson, som alla lirat boll i någon av Göteborgsklubbarna. Inför senaste matchen saknades försvararen Joakim Jensen och mittfältaren Matthias Karlsson, som båda brukar vara med i startelvan. Laget är, så vitt jag vet, fritt från avstängningar.

Örgrytes startelvan känns relativt given. Abrahamsson står i mål och Bengtsson, Leinar, Jonsson och Sahlin spelar i försvaret. Den sistnämnde spelade en halvlek senast och gjorde det bra, förhoppningsvis är han 100% imorgon. På mittfältet spelar Jakob Lindström och Sebastian Johansson centralt och Anderberg till vänster. Holländer gjorde en godkänd insats på högerkanten mot KFF, men frågan är om han får nytt förtroende? Björkeryd är annars ett hett alternativ. Är Anderberg skadad spelar Björkeryd till vänster och Holländer till höger. På anfallet spelar Prytz med sina favoriter Wallén och Karlsson.

Det kommer onekligen bli en rolig kamp imorgon och jag funderar fortfarande på om jag ska ta mig till GU eller Rambergsvallen. Vinner ÖIS har man sex poäng ner till tredjeplatsen och i omgång 13 och 14 möts dessutom Oddevold och Lund i ett dubbelmöte. Det är alltså ett mycket fint läge för ÖIS att både ta över serieledningen och samtidigt skapa sig ett litet avstånd till tredjeplatsen.

Avspark 16.00

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du ska självklart se ÖIS...

Anonym sa...

GU, såklart!

Anonym sa...

Klart du ska se Sällskapet!

Anonym sa...

Åk till rambergsvallen och kolla på Sveriges roligaste fotbollslag!!!

Anonym sa...

Självklart ÖIS. Häcken är helt iskalla och ointressantast i Sverige oavsett vad dom ligger i Allsvenskan.

Anonym sa...

Varför skall man kolla på öis som ändå går i konkurs om nåt år eller två.?? Åkt till Sveriges rikaste klubb istället och kolla på riktig samba fotboll!!!

Anonym sa...

Gamla Ullevi. The place to be.

Skicka en kommentar