lördag 14 juli 2012

GAIS står inför en omöjlig uppgift

I och med att GAIS har släppt in sju mål färre än Örebro så slipper göteborgarna jumboplatsen i Allsvenskan tills vidare. På måndag kan den saken ändras när GAIS åker ner till Skåne för att möta Malmö FF.

Malmö FF spelar stundtals helt fantastisk fotboll på hemmaplan, men på resande fot har det inte gått riktigt lika bra i år. Krossen av AIK (4-0) i omstarten följdes upp av en 2-1-förlust mot pånyttfödda Örebro på Behrn Arena. Det är någonting som inte stämmer när MFF spelar borta och det såg vi inte minst på Rambergsvallen i omgång två. Imorgon spelar dock laget på hemmaplan och det är inte mycket som tyder på att förlustnollan på Swedbank Stadion kommer spräckas mot ett sargat GAIS.

Hemmalaget har ett relativt tungt avbräck i avstängda Wilton Figueiredo. Jasmin Sudic (knä) och Filip Helander (fot) är också indisponibla.

Största nyheten i GAIS den här veckan är att Roland Nilsson förstärkt tränarduon Axén och Pettersson med sin kompetens. Det kommer bli ytterst intressant att se hur detta påverkar laget och hur mycket inflytande Nilsson verkligen får. GAIS måste upp flera snäpp om man ska kunna hota MFF imorgon och som vanligt gäller det att stjärnduon Celik/Wanderson presterar. Defensivt spelar GAIS ganska bra och med Ekunde tillbaka imorgon får backlinjen en extra boost. Offensiven måste emellertid bli bättre och GAIS har nu inte gjort mål i en tävlingsmatch sedan derbyt mot Blåvitt 21 maj.

GAIS saknar långtidsskadade Spong, Florén, Tamandi och Bassombeng. Ett stort plus är att Richard Ekunde är tillbaka efter avstängning. Hur läget är med Linus Tornblad är oklart.

I GAIS startelvan agerar Sillanpää målvakt. Framför honom försvarar Ekunde, Johansson, Lundgren och Kenneth Gustafsson. Centralt på mittfältet är Ayarna given, men vem utav Aubynn och Markus Gustafsson tar plats bredvid honom? Eller får Gustafsson nytt förtroende till höger? Jag ser gärna Aubynn och Ayarna i mitten och Jakob Olsson och Linus Tornblad (om han är 100%) på kanterna. På anfallet är Celik och Wanderson självskrivna. Fast vem vet? Nilsson kanske kommer in och rör om i grytan. Peter Ijeh tror jag inte alls på och det är bättre att lira med Celik på anfallet.

Avspark 19.05

0 kommentarer:

Skicka en kommentar